חגיגת 17 שנים בארקדיה


השבוע נערכה ארוחה מיוחדת במסעדת ארקדיה לכבוד 17 שנות קיומה של המסעדה שהתחילה את התהליך של יצירת מטבח ישראלי,שימוש במרכיבים מקומיים ומשחק יצירתי איתם.
למקום התייצבו שישה שפים לכבוד המאורע,כל אחד עם הטאץ' והיחודיות שלו יצר מנה לארוחה בת 8 מנות.
חיים טיבי הפליא עם פרושוטו גדי מצוין,ערמונים ופקאן סיני ובנוסף גם מנת טורליני מח שישב בציר בקר,פלפלים ועגבניות.
ירון קסטנבאום הכין נתח קצבים עם פירה עדשים שחורות.
יוסוף,ממסעדת "קצה הנחל",הכין קובנייה נדיר עם לבנה קרמי ועשיר שכמעט הזכיר מסקרפונה.
שלום קדוש גם כן היה נוכח ותרם את חלקו עם מנת קבב דגים,חצילים וסלקים צלויים.
אביב משה(ואנוכי)הגענו עם ברבוניות על קרם שום,סילאן,חמאת לימון ורביולי במילוי קרם שאלוט.
מאיר אדוני נתן בראש כמו שהוא תמיד אוהב,עם מנת דג נא,פקוס שזה סוג של מלפפון קשיח ששכיח מאוד בשווקים בירושלים,במיה,קצף יוגורט ויוזו,איולי שחור ובורגול פריך.
עזרא קדם הכין צלעות טלה על תבשיל ירקות עם במיה,בצלים וחצילים.

במטבח זעיר, ממש קטנטן,התקבצנו המון טבחים,בשביל להוציא את המנות ולהצדיע לפועלו של השף עזרא קדם שתרם הרבה לתרבות האוכל בארץ ושפיקד על אותו ערב גם על שפים רמי מעלה, בקשיחות האופיינית לו,גורדון רמזי הישראלי.



 nn
 mm









תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש