מיקרו-ספוג
בארוחה המולקולרית בשבוע שעבר הכנתי קינוח המבוסס על משמש ובו קוביית עוגת ספוג קטנה בטעם תפוח. לא בעיה להכין עוגת ספוג ,בסגנון של עוגה בחושה.אבל באל בולי חשבו קצת לעומק ויצרו את המיקרו ספוג,תערובת של ביצים סוכר ומעט קמח,שבדומה לזביון עובר הקצפה,דרך סיפון או במיקסר חשמלי ואז מכניסים למיקרוגל ל40 שניות והספוג מוכן. מכאן התקבל הכינוי שלו "ספוג 40 שניות".לתוך המסה אפשר לשלב כל טעם וצבע,והמרקם שמתקבל הוא סופר אוורירי. מתכון למיקרו-ספוג: 3 ביצים 80 גרם סוכר 20 גרם קמח לבן הכנה: מערבבים את כל המרכיבים יחד ומכניסים לסיפון עם בלון גז אחד.אם אין סיפון מקציפים הכול ביחד במיקסר.יוצקים לכלי קיבול מפלסטיק בחצי גובה.מניחים במיקרוגל ומכוונים ל40 שניות,בודקים את הספוג ,אם יש צורך מוסיפים עוד כמה שניות.מניחים בצד עד לצינון מלא. לתערובת הבסיסית הזו אפשר להוסיף מחיות וטעמים נוספים כגון מחית פיסטוק,נוגט,שוקולד,תבלינים וכו'.
תגובות
100 סוכר
200 חמאה
300 קמח
10 קקאו
טוחנים הכל במעבד מזון מפוררים על תבנית אפייה ואופים עד הזהבה כ15 דקות
רק 10 גרם קקאו? יכול להיות שהתכוונת ל-100 גרם?