טיול חג בצפון הארץ

 מה יותר טוב מלטייל ברחבי הארץ בחג הפסח עם המוני ישראל?
את הטיול המשפחתי שלנו התחלנו בכך שעצרנו בצומת ספרים בקיבוץ געש בכדי לקנות ספר על צמחי בר למאכל הגדלים בארץ.
ספר מצוין המציין את כל צמחי המאכל שניתן למצוא בטבע,כולל האזורים בהם הם גדלים,מסלולי טיול ומתכונים להכין עם כל צמח שנפגוש.בעזרת הספר סרקתי כל איזור בו נסענו בשביל לגלות צמחים אכילים.כך גיליתי שהחרצית אכילה,ניתן לאכול את הגבעול והעלים וטעמם כמו של סלרי.חוטמית זיפנית זהו פרח סגלגל ממיני החוביזה המוכר וגם בו יש פקעות אכילות שהם למעשה ה"לחם הערבי" שאכלנו כשהיינו ילדים.הגדילן הקוצני שאת העלים הגדולים שלו קטפתי בשביל לכבוש במלח כמו עלי גפן ואת החרדל בעל הפרחים הצהובים והתרמילים הקטנים שבתוכם מתחבאים הזרעים המוכרים של החרדל שטעמם חרפרף וטעים.את כל הצמחים הללו ניתן למצוא בכל איזור הגליל העליון,אני מצאתי אותם בזמן שחצינו את יישוב כנרת שבסביבתה שדות גדולים,בירידה לים כנרת.כהגעה לאיזור תכננו לשבת במסעדת דגים ואת שיעורי הבית עשיתי כבר קודם.כי מעיון קצר ברשימת המסעדות ואף תמונות של מנות של אותם מסעדות נראה כאילו הם נתקעו בשנות השמונים.גם טיול בעיר טבריה שאמורה להיות תיירותית ואף הייתה מלאה עד אפס מקום ופקוקה מאוד,נראה כאילו נשארה המון שנים אחורה ושכל חנות,פיצוציה ומסעדה דואגת לציין בשלטיה שהיא סגורה בשבת.את העצירה שלנו עשינו בעין גב שבה היה מעין פסטיבל זמר עברי שגם הנשיא,שמעון פרס,נכח בו וגם דאג להסתובב בתוך ההמון ואף לנסות לגשת לשקד ללחוץ לו יד ולאחל חג שמח,אבל שקד סירב,כי אסור לדבר עם זרים,אז אני לחצתי לו יד.החלטנו לאכול בעין גב שבה מסעדת דגים שמזכירה קצת את מסה,גם לה יש שולחנות ארוכים כמו בחדר אוכל,רק פה זה באמת נראה חדר אוכל.אבל האוירה הייתה מושלמת,מול שקיעה בכנרת לאכול מושט ודניס על הגריל,במסעדה שהייתה עמוסה ושהצליחה למרבה הפלא להגיש את האוכל די מהר.למחרת את נפנוף הבשר על האש עשינו בפארק הירדן שבו ערוצי נחל שאפשר להשתכשך בהם וגם למצוא,בעזרת הספר,גרגיר נחלים שגדל בשפת הנחל.
בחזרה לכיוון הבית עצרנו ברמת ישי במסעדה יפנית,פרנג'ליקו,שבה סעדנו ומסתבר שבשורת הסושי והאיכות עדיין לא הגיע לצפון.לאחר טיול כיף ומעייף, בבית הכנתי סלט עגבניות יחד עם עלי חרדל,חוביזה וחרצית בשביל להרגיש עדיין את הטבע.


 

 

 


 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש