צהריים טובים בכתית





יום חופש באמצע שבוע,יום שרבי ויפהפה,חבר אומר לי בוא לכתית,ולא יכולתי לסרב.מאיר אדוני שף מוכשר שמציג אוכל משובח,ברובו ים תיכוני,עם הרבה תחכום והפתעות,בדיוק האוכל שאני אוהב לאכול וגם לבשל.


מנת פתיח מרעננת של מרק יוגורט קר,עם ג'ינג'ר וגרניטה תפוח היה טוב מאוד.

מנת טונה,מנה שמככבת בערב בשם "ים כתום 2010" הייתה בעלת פרזנטציה יפהפיה,ובה היה טורו טונה עם עצם דג קריספית,סשימי טונה עם שלל ירקות ויוזו,טוויל קונוס ממולא צלופח,טרטר טונה על אבטיח במישרת ווצ'סטר,וגליל טונה עם איולי וחלמון ביצת שליו.הכל ישב על פירורי פנקו מתובלים.

מנה נוספת הייתה גספצ'ו ירוק עם אוייסטר וטונה,יוזו והרבה פניני טפיוקה,

ועוד מנה ראשונה של סביצ'ה טונה עם במיה,שקדים,פקוס שזהו מעין מלפפון קשיח בטעמו ובילה מעט על הגריל,ג'לי פטרוזיליה וספירת יוגורט עם מי ורדים(מזמן לא אכלתי ספירה).שתי המנות היו טובות, קייציות ודי גדולות,מי אמר שהמנות בכתית קטנות מידי?

מנות עיקריות של נתחי פילה בקר עם שקדי טלה,קרם אפונה,ניוקי ובמיה ומנת מח עגל עם ראגו חלקי פנים ופטריות על קרם קוואקר היו מפנקות מאוד.לקינוחים הגעתי מפוצץ לגמרי,ואותם אכלנו בחצר המסעדה.

כמובן שלקחנו את הקינוח של שוקולד גמיש,לתהות על קנקנו.השוקולד הגמיש זו שיטה ליצור מעין ג'לי שוקולד,שזהו גנאש שוקולד רך עם סוג של מייצב,דבר שכבר התנסתי בו ומסקרן לבדוק איך הוא מיושם ע"י שף אחר.הקינוח היה שוקולדי וטוב וכך גם הקינוח שאחריו סורבה פטל,מרנג שרוף,מקרון לימון,קציפת פטל ושאר ירקות.הבייתה הגעתי מעולף בצניחה חופשית היישר למיטה.







תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש