כח היוגורט

ליוגורט מיוחסות תכונות בריאותיות רבות,אך גם בבישול ישנו ליוגורט תכונה מעניינת.ליוגורט,ביכולתו לרכך בשר בשל חומציותו,וכך רקמות הבשר נחלשות ומתרככות.פשוט לשים נתחי בשר בקערה ולעטוף אותם ביוגורט,זה מה שההודים עושים עם הצ'יקן מסלה או הטנדורי שלהם.במחקר שנעשה על השפעת היוגורט בהשרייה,כעבור 4 שעות של עוף בהשריית יוגורט,נראית לעין בצילום מיוחד התפשטות היוגורט לתוך הבשר,כעבור 8 שעות, התפשטות היוגורט מגיע למרכז הנתח.
אני הכנתי מרינדת יוגורט וצ'יפוטלה לחזה עוף,נתח שידוע ביבשושיותו,ותהליך ההשרייה השאיר את החזה עוף רף ועסיסי.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש