מיקרו-ספוג


בארוחה המולקולרית בשבוע שעבר הכנתי קינוח המבוסס על משמש ובו קוביית עוגת ספוג קטנה בטעם תפוח.

לא בעיה להכין עוגת ספוג ,בסגנון של עוגה בחושה.אבל באל בולי חשבו קצת לעומק ויצרו את המיקרו ספוג,תערובת של ביצים סוכר ומעט קמח,שבדומה לזביון עובר הקצפה,דרך סיפון או במיקסר חשמלי ואז מכניסים למיקרוגל ל40 שניות והספוג מוכן.

מכאן התקבל הכינוי שלו "ספוג 40 שניות".לתוך המסה אפשר לשלב כל טעם וצבע,והמרקם שמתקבל הוא סופר אוורירי.


מתכון למיקרו-ספוג:


3 ביצים

80 גרם סוכר

20 גרם קמח לבן


הכנה:

מערבבים את כל המרכיבים יחד ומכניסים לסיפון עם בלון גז אחד.אם אין סיפון מקציפים הכול ביחד במיקסר.יוצקים לכלי קיבול מפלסטיק בחצי גובה.מניחים במיקרוגל ומכוונים ל40 שניות,בודקים את הספוג ,אם יש צורך מוסיפים עוד כמה שניות.מניחים בצד עד לצינון מלא.

לתערובת הבסיסית הזו אפשר להוסיף מחיות וטעמים נוספים כגון מחית פיסטוק,נוגט,שוקולד,תבלינים וכו'.

תגובות

‏טל אמר/ה…
גדול! סטארטאפ!
איך להכין את העוגה בטעם תפוח?
ואם אני מוסיפה מחית, צריך לשים יותר קמח\ביצים או לשנות את המתכון באיזושהי דרך?
תודה לך מאיר, תמשיך לחדש לנו!
‏אנונימי אמר/ה…
בשביל לא לפגוע באווריריות הספוג יש להשתמש בטעמים חזקים כגון תמציות,ליקרים,או סירופים.אני השתמשתי בשנאפס תפוח ותמצית תפוח.מאיר
‏טל אמר/ה…
ואיך זה הפך ירוק? השנאפס? (השנאפס שלי שקוף!)

תודה לך...
‏אנונימי אמר/ה…
כאן חרגתי ממנהגי והשתמשתי בצבע מאכל
‏אנונימי אמר/ה…
היי מאיר שלום
התלהבתי מה הספוג הירוק
אז נסעתי לחנות קניתי סיפון
ערבבתי בדיוק
3 ביצים
80 גרם סוכר
20 גרם קמח
ערבבתי טוב טוב
הכנסתי לסיפון הספתי בלון גזן נתנתי ערבוב
השפרצתי הכנסתי למיקרו ואופ
יצא לי חביתה מתוקה
קצת מזכיר פינקיק במרקום ובטעם
ניסתי עוד הפעם הוספתי עוד גז שיחקתי עם הזמנים במיקרו
ושוב יצא לי חבית מתוקה וקצת אוורירית
אבל לא ממש ספוג אוורירי
מה עושים ????
שובב קולינרי אמר/ה…
הי לך
מה שיש לעשות זה כמה דברים-
-להקציף במיקסר את כל המרכיבים ואחר כך להעביר לסיפון, כך תהיה מסה מאוד אוורירית
-לאחר ההכנה במיקרו יש לצנן היטב את המאפה שיצא,גם בגלל שהמסה מלאה בביצים והיקרשותם מפיצה ריח חזק של ביצים שהתפוגג בצינון וגם בגלל שכאשר זה חם אז הספוג ימעך ויהיה בצקי למגע.
-חוץ מזה אפשר ורצוי לתת טעמים לספוג, אפשר להוסיף 80 גרם שוקולד מומס, ליקרים, תמציות טעם ועוד, בהצלחה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש