ברצלונה-שובבות קולינרית 2


המשך מעללי ברצלונה מהפוסט הקודם.

 קמים לבוקר חדש, מחכים ל13:00 למסעדת-

disfrutar


Carrer de Villarroel, 163

מסעדת דיספרוטר, הפירוש להינות בספרדית.
מסעדה בעלת 2 כוכבי מישלן ומדורגת כיום  מקום 18 בעולם בדירוג סן פלגרינו.
ארוחה במסעדה היא בסגנון ארוחת טעימות של 25-30 מנות, מנות מפתיעות, מיוחדות ויצירתיות מאוד, אפשר להגיד מולקולרי, המסעדה בעלת 3 שפים יומאי אל בולי וזה ניכר בתפריט, עם שלל מניפולציות והפתעות.


אז ההתחלה הייתה עם סיור קצר בליווי מלצרית לראות את המקום, את המטבח, לחיצת יד לשף וחזרה לשולחן.
ניתן לבחור ארוחה של 25 או 30 מנות ב150 או 190 יורו ויש לבחור גם ארוחת פסטיבל שזו ארוחה מבוססת מנות
מפיתוחים של השנה האחרונה או ארוחה של ה"קלסיקות" של המסעדה מפתיחתה, המנות דגל הטובות שלה.מכיוון
שזו הפעם הראשונה שלנו במסעדה אז לקחנו את ארוחת הקלסיקות.


פתחנו ב"קוקטייל" קפוא של רום ופסיפלורה על נייר אכיל, מרימים לפה ושואבים הכל לפה,טעם אלכוהולי עדין עם
פסיפלורה שנעלם חיש מהר בפה.




עוד פתיח קליל( כל הארוחה מדובר בדברים קלילים, בכל זאת 30 מנות)
מה שנראה כמו פטל לבן למעשה נוזל קפוא של לי'צי וספירות זעירות של וורדים ששולקים  מעלי כותרת של ורד.




מגיעה קערה ובה זרעי קצח, המלצרית מסובבת את הקערה בתנועות מעגליות ואז צץ לו ועולה למעלה מרנג סלק
פריך, מתקתק וטעים.






השלב הבא-לחמניה סינית הנקראת פנצ'ינו, כאן יוצרים אותה סופר אוורירית, מטוגנת ומלאה בקוויאר בלוגה
שנשאר טרי בפנים, מעולה שבמעולים.



יאם יאם. סלייס מנגו עם פיזור טונקה מעל ושקיק אכיל עם מחית אגוזים מרוכזת בתוכו, טעים טעים.





המנה הבאה היא מופע מולנו. סיידר תפוחים נמזג לקנקן ובו קרח יבש שמעשן את עצמו עד נרגע, מלצרית חורכת עם ברנר
ענפי עץ כלשהו ומניחה כוסות מעליהם לספיגת ארומה מעושנת, אליהם נמזג הסיידר מה שנותן ארומת תפוחים מעושנים, עם זה מוגש מילפיי בכלי הגשה יפהפה של גזע עץ, המילפיי מלוח של גבינת אידיאבזל, נוגסים ממנו ואז לוגמים מהסיידר, תענוג.



מקרל טרי שבטריים, יחד עם מחמצים שונים ומה שנראה כמו זית הוא למעשה מעטפת נוזל מרוכז של זיתים עטוף חמאת קקאו שאוכלים בשלמותו, טעמים ים תיכוניים מובהקים, טעים מאוד.







סנדוויץ' של גספצ'ו- הלחם לא ברור ממה עשוי אבל הוא כמו ענן שנעלם בפה, בתוכו מילוי של קרם גספצ'ו קפוא, איתו מוגשת כוס והמלצרית מתיזה לתוכו חומץ בן 55 שנה, מסניפים מהכוס את ארומת החומץ ונוגסים בגספצ'ו, מריחי ונוגסים.
זה מה שכיף כאן, המניפולציות והמרקמים שיוצרים מדברים מוכרים, הכל בביצוע ברמה הגבוהה ביותר, וזו רק ההתחלה.









כרובית מושחרת שבושלה בסיר מיוחד ששומרת על צורתה והגיעה לרמה כמו בישול ארוך של חמין, טעם חזק ועמוק, בשביל להקליל את העסק, הכרובית מוגשת עם קציפת קוקוס ולימון.מיוחד.





קרנבל של כיף. כלי חמוד ובו ג'לי פטריות כמהין, מעל חלמון בטמפורה, להיזהר בביס שלא ישפריץ... עונג.



לא כמו שזה נראה. סביצ'ה, זו המנה, יצרו נוזל של דג טרי, מסביבו קרם לימוני, מחית בזיליקום, קאנל של עגבניות, טועמים הכל יחדיו ו... מרגישים שאוכלים ממש סביצ'ה.











מנת אצות-

שקית עשויה אצות מלאה באצות, מעליה קוויאר שמן זית ואז המופע הבא, מלצרית מגיעה עם צלחת גדולה עם ערימת
מלח גדולה, מתחת קבורים בשקית צדפות רייזר שנאפו עם אצות עליהם, המלצרית מפנה את המלח, מחלצת את הצדפות
ומגישה לנו לשולחן. מסבירה לנו לאכול את השקית אצות קודם כל ואז לעבור לצדפות, טעים ואצתי.










מנה סופר מיוחדת- פסטה קרבונרה

פסטה שקופה עשויה משומן חזיר ועליה בייקון מוגשת לנו לשולחן, יחד עם קערה של כמהין לבנות.
המלצרית מוזגת מסיפון קציפת קרבונרה על הפסטה הקסומה, מתחילה לגלף כמהין ואז גירור פרמז'ן, וואי איזה מנה,
טעימה ביותר, מיוחדת, הפסטה עשויה בטכניקה מגניבה ביותר, כפיים.






כוסית עם נוזל ירקרק וקציפה ורדרדה מוגשת אלינו ומלצרית אומרת- סלט.
מתחילים בדיסקית עגבניות וקוויאר שמן זית ואז לוגמים מהכוס לשטוף הכל, מרגישים טעמי חסה ומלפפון, אשכרה סלט.





לנגוסטין מוגש עם קרם זעפרן, "ניוקי" תפו"א שלמעשה הן ספירות תפו"א, קציפת פטרוזיליה ומגיע בצד כוסית עם ביסק של לנגוסטין. אחרי הקלילות עד כה פתאום זו מנה שנתנה כובד מסוים ומעט קלסיקה, עדיין היה משובח.



כוס משקה ליווה 3 מנות שעתידות להגיע, המשקה הוא ציר ארנבת, קליפת תפוז, טרגון ושפריץ קטן של קוניאק, לדמות
ממש משקה אלכוהולי. לוגמים בין מנה למנה.



הגיעו עם המשקהצדפה ובה אטריות דקות עם קציפת מרק לקסה, מוצצים את האטריות ואליהם נמשכת הקציפה הסופר טעימה, קצת אסיה בארוחה.

ליד מנה זו, פרלין של פטה כבד יונה עם דפדפי כסף, עושר טעמים עד כה.






מנה יפהפיה של קרם כבד אווז וספירות תירס שנותנות מראה של שורת גרגירי תירס, גם כן, איך לא, טעים וסופר מיוחד.




לסיום סיומת- יונה בטעמי מקסיקו, רך, עסיסי, ספירות של תירס, תירס גמדי, רוטב סמיך. יונה זה דבר טעים, חבל שזה לא מפותח בארץ.




הגענו לשלב הקינוחים

פרי פנדן ויאטנמי/ תאילנדי היה הכוכב כנוזל סירופי עם סורבה מנגו וקוקוס אוורירי וקפוא לצידו, מרענן.




עוגת גבינה על גביע- קרם גבינה עם קונוס אכיל של פטל וסורבה פטל, זעיר ומלא טעם.





נראה כמו פלפלים? הייתם רוצים.

קקרם שוקולד עשיר עטוף ג'לי עדין בצורת פלפלים עם מלח ומעט צ'ילי, מגניב ביותר.






עוד שמהו מרשים ומגניב ביותר,מניחים לנו בשולחן קערית עם קצפת ווניל, ופרלין גבינה ולצידו קפסולה של שמן
אגוזי לוז. מלצר ניגש אלינו ומציג את המנה- "טארט ויסקי, אין ויסקי במנה, הויסקי יהיה על הידיים שלכם" הוא אומר לנו.
בידו הוא מחזיק בקבוק ויסקי ומורה לנו להושיט ידיים, הוא בוזק לנו ויסקי על הידיים שאותו משפשים בידיים כאילו
היה אפטרשייב. עכשיו לאכול- קודם פרלין, קפסולה ואז קצפת ואז הפלא ופלא, הארומה של הויסקי מורגשת בכל ביס וביס
וחוויית הטארט ויסקי מורגשת בצורה יחודיית ושונה.









רול של עוגת שוויצרית, היא נראית כמו הדבר האמיתי מעין עוגת ספוג, אבל לא זה, מעין מרנג קליל ביותר וכל ביס נעלם בפה עם טעמי קפה טובים.







הפינאלה של הקינוחים והארוחה כולה, ענף כותנה עם צמר גפן מתוק בטעמי קקאו ומנטה.








 לא זול, אבל לעונג אין מחיר. ארוחה וחוויה מעולה.


Carrer de Villarroel, 163










 לפני שהגענו לארוחה בדיספרוטר, גילינו בצמוד למסעדה שוק מקורה איכותי, לא יודע איך הוא נקרא, נראה די חדש, מגוון סחורות מעניינות, קצבייה של בשר וואגיו שאפשר גם לשבת לאכול מהבשר במקום,שווה עצירה.







בהמשך-

קקאו סמפקה, פרלינים בטעמים שונים, טבלאות שוקולד, קינוחים ועוד. לקחנו הבייתה שוקולד ברגמוט מצוין ושוקולד פטל מעולה אף הוא.

















בערב הגענו לEspai sucre, 
מסעדת קינוחים שסגרנו מבעוד מועד
מסעדת קינוחים הזויים, זה התיאור המדויק למקום.
מקום שהוא גם בית ספר לקונדיטוריה ובערב מתפקד כמסעדה קטנה ל15 איש לקינוחים בלבד.
הערב מתחיל עם הכנסת האורחים לחדר עם סלסלאות מלאות במרכיבים שונים ונאמר על ידי המארחים שתוכן הסלסלאות יתפקד בכל קינוח שנאכל. כך למשל היו שם עגבניות, וודקה, בזיליקום, קימל, גבינה מיושנת, רוברב ועוד, לא בדיוק המרכיבים הקלסיים לקינוחים.




הישיבה לארוחה נעשית בחדר סביב שולחן אחד עם טאבלט לכל אחד עליו מציגים לנו הסברים
על כל קינוח, ממה הוא מורכב. ישנה גם מצגת שמציגים לנו על חקר הטעמים והסבר איך הגיעו
לאותם שילובי טעמים בקינוחים.


בתחילה מגישים 3 טפאסים מלוחים שונותנים לנו לנחש את המרכיבים בכל אחד מהם.




     מרנג סלר וג'ינג'ר                             ביסקוויט אגוזי לוז וקפה עם מילוי אספרגוס           בצק פילו עם אנשובי וזיתים




קינוח ראשון עם משחק של טעמי בלאדי מרי הכיל מרנג עם אבקת עגבניות, מתחתיו מרמלדת עגבניות וג'לי פטל, ג'לי בזיליקום וקציפת פטל וודקה. מוזר ומעניין.





                                                                                                               המציג הנ"ל היה משועמם וסובל ביותר



קינוחי המשלב ורדים, רוברב ותה ירוק, היה קינוח נעים, מתיקות סופר עדינה, בכלל, כל הקינוחים היו עם מינימום של סוכר.




קינוח של גזר, גלידת קימל וקרם גבינה כלשהי מיושנת, גם מוזר, גם מעניין, גם מלוח, מתובל, הזוי.







קינוח שלקחו מהשראה של ממרח גווקמולה, קרם אבוקדו וג'לי שמן זית, גלידת בזיל ולימון,
עוגת ספוג וקרמל ושבבים קפואים של לימון שנוצרו בעזרת חנקן נוזלי.









היה גם קינוח של שוקולד חלב מעושן ושורש פטרוזיליה מקורמל במיסו, עם יוגורט אוורירי קפוא.





לבסוף הגישו 3 טפאסים דומים לאלה שבהתחלה אבל הפעם מתוקים וגם אותם נתנו לנו לנחש. סך הכל קום חוויתי,
לא מתאים לכל אחד.

Carrer Sant Pere Més Alt, 72







אחרי הקינוחים היינו רעבים לאוכל, באותו איזור הייתה פיצרייה של פיצה נפוליטנית טובה וענקית,
נגסנו במוצרלה בורטה ופיצה חמון ואורוגולה לפני שנפנה זמן ליום הבא.














Dos Palillos

דוס פליאוס, שתי מקלות בתרגום מספרדית, מסעדה יפנית מודרנית בעלת כוכב מישלן, ניתן לבחור מנות מתפריט או ארוחת טעימות של כ-25 מנות. הארוחה מכילה בשר, דגים ופירות ים, נאים, צלויים, מאודים, שלל טכניקות תוך כדי שמירה על טעמי חומר הגלם.










אחרי פתיח של משקה ברד לימוני שהוכן בעזרת חנקן נוזלי, הוגשה צלחת עם מגוון פתיחים:
טופו פריך עם שבבי דגים מיובשים, קרקר עם בייבי שרימפס ופטל, וביצי דגים על קרקר שרימפס, פתיחים מרעננים להתחלה.






פרח של נתחי דג נא( לא זוכר איזה דג)




עלי ורדים מושרים בג'ינג'ר כמנקה טעמים בין המנות



טופו וכמהין





ניגירי של קלמארי וקוויאר





רעיון יצירתי של "סושי" ריק, אצה קריספית מרובעת חלולה ללא מילוי ומעל "קוויאר" שמן אגוזי לוז ואבקת סויה.


מולים חלוטים



ניגירי עוף!?#@

שרימפס על הגריל


נתחי סינטה טובה צלויה קלות ונאה מבפנים



צלחת עם טופו שנראה כמו מח,שבלול של ביצי דגים,חתיכת בשר צלויה וצנון במרינדה



מיני המבורגר מבשר וואגיו איכותי


ההמבורגר הוגש ע םשומן שנצלה מעל הגריל למשך שעות ונפרס דק לאקסטרא שחיתות



היו עוד מנות שלא מוצגות, ניגירי למינהם וכו'.




שלב הקינוחים-
 פנקוטה עם יוזו
 רולדת תה ירוק
צלחת של מעין סוכריות, האחת עם ג'ינג'ר, אחת עשויה חלמון ויוזו בתוך אבקת סוכר ועודאחת בצורת פרח ובטעם... לא זוכר

היה כיף.

Carrer d'Elisabets, 9















בשביל להשלים את החווייה היפנית הלכנו לקונדיטוריה של שף קונדיטור יפני, התה הירוק שולט שם, קינוחים קטנים יפים,
הבחירה שלנו הייתה מעין לחמנייה\ פנקייק ממולא קרם תה ירוק, וטראפלס שוקולד ותה ירוק.




Pastisseria Takashi Ochiai
Carrer Comte d'Urgell, 110








חזרנו לסרווסריה קטלנה לארוחת ערב אחרונה
במסעדה שולחנות וישיבה על הבר.
תור ארוך במסעדה, נרשמים אצל המארחת לישיבה סביב שולחן או נצמדים אחרי היושבים על הבר ומחכים שיסיימו ויפנו את מקומם לזוכים הבאים.לקח לנו כחצי שעה לתפוס מקום על הבר.
מגוון טפאסים גדול ומגוון שמתנוסס על הבר בויטרינה, תמיד טרי ומתחלף כל מספר דקות בהיצע חדש. מה בתפריט-
קוראסון ממולא בחמון מעולה, , גבינת קממבר עטופה אגוזים וריבת תות מעל ארטישוקים מטוגנים
צלחת פלפלי פדרון מטוגנים, פטטס בראבס שלמעשה אלה תפוחי אזמה מטוגנים עם איולי ורוטב עגבניות.
מגוון טאפאסים על פרוסות באגט, זה מתחיל מסלט כרוב ואנשובי, או פרוסת פלפלים וגבינת עזים ועד פרוסת פילה בקר על לחם עם עגבניה סחוטה וכבד אווז מעל. הרשימה עוד ארוכה, הכל נשטף בבירה מקומית טובה.

Cervesería Catalana
Carrer de Mallorca, 236











אחרי כל טיול מתחיל טיול חדש,
החזרה ארצה הייתה עם קונקשן בפריז, יצרנו לנו קונשקן ארוך של 8 שעות שנוכל לצאת לעיר ולחוות אותה
שוב מאז הירח דבש שלנו שלא היינו כאן לפני 15 שנה.

הגענו ללובר, לשאנז אליזה, למגדל אייפל. נעזרנו בקורקינט חשמלי של העיר שנלקח על ידי אפליקציה.


פריז קפואה מאוד, 2 מעלות ביום, בלילה ירד למינוס 2.
בשביל להתחמם עצרנו במעדנייה\ מסעדה -maison plisson, נקניקים וגבינות טובות יחד עם תה מהביל



בהמשך, סיבוב של מתוקים, מקרונים אצל פייר הרמה, גלארי לאפייט עם מגוון פטיסרי שונים מציעים בריושים, אקלריים שונים, קינוחים מיניאטורים. לקחנו דגימות של כמה קינוחים ונסענו לתצפת על מגדל אייפל
בחשיכה שמנצנץ בכל שעה עגולה עם אורות מנצנצים, בחוץ הטמפרטורה מתחילה לצנוח קרוב לאפס מעלות ואנו מתכוננים חזרה לשדה תעופה לא לפני שנספק את הרעב עם המבורגר טוב וצ'יפס עם מלח כמהין.
















זהו סוף הטיול, היה טוב וטוב שהיה, בשאיפה  לעוד המשך טיולים פוריים כמו אלה.






תגובות

‏אנונימי אמר/ה…
Wild Sands Casino Resort - Las Vegas, NV
Enjoy your favorite Vegas septcasino slots, blackjack, 메리트 카지노 roulette, 1xbet korean and plenty more at Wild Sands Hotel in Las Vegas. Enjoy our interactive table games, live entertainment and a

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש