משמש ומרציפן


עונת המשמשים כה קצרה,מתחילה במאי ונגמרת ביולי ובתור ילד זה הרגיש שאיסוף הגוגואים נעשה במשך קיץ שלם וארוך.
לכבוד הפרי שאני כה אוהב רציתי להכין קינוח במסעדה שכל כולו מתעסק במשמש.אך לא רק משמש,גם שילוב עם מרציפן שמתקשר גם הוא ישירות למשמש,הלא את האמרטו,ליקר שקדים, מכינים מגרעיני המשמש שבו חבויים שקדים מרים,דבר שלא כולם יודעים.

לאחר פיצוח עשרות גוגואים(או עג'וקים,אם שואלים ירושלמים)ושליפת השקדים,האוצר נשלח לענת הקונדיטורית בקוואטרו ליצירת מוס שקדים,קרם שקדים וגלידת מרציפן.
ענת הגדילה לעשות ויצרה קינוח רב שכבתי שבסיסו קלפוטי משמש,טארט משמש וקרם שקדים,מעל מוס שקדים וג'לי משמש.קינוח מרהיב ביופיו וטעים לא פחות.

לשימוש ביתי בשקדים המרים ניתן לטחון חלב עם סוכר ושקדים וא"כ לסנן בכדי ליצור חלב שקדים מרענן,אפשר לעשות אותו הדבר עם מי סוכר ולהכין תרכיז רוזטה,או להוסיף אלכוהול ליצירת אמרטו ביתי.




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש