ביקור במסעדת "קלארו"



נא להכיר את מתחם שרונה,המתחם הכי מדובר כרגע בתל אביב השופע חנויות,טובל בירק ועמוס גם במסעדות.
בגלל קרבת המקום למסה,יצא לי לראות איך המקום מתפתח מההתחלה כשעוד הכל היה מלא בחול וערימות חצץ עד לרגע שבנייני מגורים אט אט התרוממו לגבהים של 31 קומות,מבני המסעדות החלו להתאכלס ולקבל צורה ובינהם גם מסעדת "קלארו".
מסעדת קלארו של רן שמואלי היא מסעדה גדולה שהתפאלתי מגודלה עוד כשהחלל בה היה ריק לגמרי ועסקו במלאכת שימור המבנה.המסעדה רחבת ידיים,עץ,מתכת ואבן שולטים ביופי המקום,מטבח פתוח מתפקד בתוך המסעדה וסועדים יושבים סביבו על כסאות בר,נחמד לסועד,פחות לטבח.

למקום קומה תחתונה רחבת ידיים עם לאונג',בר ומקום שיתפקד לאירועים.חתיכת הסטוריה יש למקום-הכספת הראשונה שהייתה בארץ נמצאת שם ודלת הכספת עדיין קיימת.מנהרה ארוכה תת קרקעית מובילה מ"קלארו" עד לז'אז'ו,בר יין בהמשך המתחם,מנהרה שתפקדה כדרך מעבר בתקופה שהמקום עוד היה יקב מלא מיכלי התססה.





התפריט במסעדה סך הכל לא מתיימר ומציג מנות עם שפע ירק המגיע מחוות גידול אורגני שמגדלת למסעדה במיוחד ירקות שונים.
לאחר שני קוקטיילים נחמדים אחד על בסיס סלק ופסיפלורה והשני שנקרא פרוספור פפר,עם וודקה מתובלת בפלפל שחור, טריפל סק, מיץ לימון, אננס כתוש עם נענע, התחלנו בלעיסה.


סשימי דג עם כמה מוטיביים כתומים,רצועות גזר,גזר גמדי חלוט,זרעי פסיפלורה זערוריים ופלפל חריף היה מרענן,טעים עם דג טרי ואיכותי.

ניוקי ענני ריקוטה,אלו למעשה מעין כופתאות ריקוטה אווריריים שהוקרמו קלות מעל עם פרמז'ן,רוטב דלעת מתקתק ועדין 
ופירורי עוגית אמרטי.מנה קלילה וטובה,שירי הצהירה שזו מנה של בנות.
סלט סלק צלוי,סלקים צבעוניים טריים,צנוברים ומוצרלה שנעטפה בשמנת מוקצפת שנתנה עוד אלמנט מעניין למוצרלה.

טורטליני של ברווז שאני כה אוהב עם תפוחי עץ מעושנים היה עשוי טוב,מבצק דקיק ומילוי בתיבול רוזמרין.
המנה הסגולה הייתה המנה הבאה,שופעת צבע סגול -קלמארי סגול,קרם סלק,כרוב סגול צלוי ותפו"א סגול נתנו הרגשה בריאותית מידי,הרבה ירקות,אפשר גם לחטוא במרכיבים מושחתים אחרים.


לעיקרית חלקנו מנת ספריבס  בהגשה חיננית על קרש עם פולנטה בסיר קטן,קלחי תירס מעושנים וויניגרט חמצמץ להניח על הבשר.מנה עשויה כהלכה,בשר רך עם משיכת תבלינים וארומה מתקתקה,פולנטה קרמית וקלחים בארומת עשן שכיף לנגוס בהם.
 
השף רן שמואלי מסתובב בין השולחנות,כמו מארח טוב בודק לראות שכולם נהנים,יוצא לעשן את סיגריית הרוגע שלו וחוזר
חזרה למסעדה, שמזמן עברה את הוצאות ההקמה של 10 מליון שקל,בשביל להחזיר את ההשקעה.


תפריט הקינוחים מונה 6 קינוחים,8 אם נחשיב את הסלט פירות ומבחר גלידות וסורבטים.
הראש רצה קינוח שוקולד,שיש שניים כאלה בתפריט,אך הגוף סירב,הספריבס סתם את הגולל לגבי קינח כבד
אז בחרתי במרק מלבי עם סורבה תות,דובדבנים טריים ומרנג עדין חרוך קלות,ווריאציה לקינוח קלסי של איים צפים,
קינוח עם ארומה פרחונית וקלה לעיכול בסוף ארוחה.


קלארו מסעדה טובה עם אוכל שמשתדל לקרוץ ולתת טוויסט פה ושם,עדיין אולי צריך ליטוש קל,אך סך הכל נראה שמאוד
משתדלים שם לעשות את העבודה נכון ומדויק,לשכנים שממול,שלום!





נ.ב. לא לשכוח להיכנס למנהרה דרך המסעדה,בקומה התחתונה.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש