ספר החודש




כבר סיפרתי לכם שאכלתי במסעדת אל סלר דה קאן רוקה,המסעדה שנחשבת כיום הטובה בעולם?
נראה לי שכן.

אז עכשיו הגיע הספר.לאחר שלפני כמה שנים הוציאו את ספר הסו-וויד(sous vide)וסיפרו על נפלאות הבישול בוואקום,   שלושת האחים למשפחת קאן רוקה,הוציאו ספר חדש בו מופיעים כל התכסיסים והטריקים שלהם במשך כל השנים במסעדה.
המסעדה מתהדרת באוכל חדשני מול שמירה על המסורת הספרדית ושם הם אוהבים להתעסק בהכל-ניפוח סוכר,עישון,זיקוק טעמים,קציפות למינהם ובכלל אוכל לא שגרתי,כמו שאני אוהב.




אנרכיה
כך למשל,ניתן למצוא בין המתכונים שבספר קונסומה אדמה,קינוח הנקרא אנרכיה שהוא מעין בלאגן מסודר של כל מיני הפתעות,עץ זית ננסי עם זיתים מקורמלים עליו,קינוח מחווה למסי ועוד ועוד.







בונבון פטה כבד יונה





סך הכל ספר מרשים ביותר עם מלא טכניקות ושילובי טעמים.
בשביל עוד קצת התגרות,הנה אחד המתכונים שבספר המציג פשטות וגאונות עם שיעור קצר בכימיה.
המנה היא קינוח עם כל מיני קשקושידא על הצלחת והקטע של המנה-נוזל אקליפטוס שצריך להגיע למינוס חמש מעלות,מתחיל לקבל קריסטלים של קרח ואז שופכים  אותו על משהו קפוא,במקרה הזה חתיכת מלון קפוא,שהוא הטריגר וגורם לנוזל לקפוא ולהיערם לתלולית קטנה וקפואה.נסו את זה בבית וגם בקרו באתר שלהם שמציג את כל הפילוסופיה שלהם.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש