פיתה פולנטה



 לפעמים בשביל ליצור "קטע" באוכל צריך רק לחשוב פשוט, בלי אבקות, בלי דברים מתפוצצים.

קחו לדוגמא את השוס האחרון שלי,פיתה מפולנטה...

הכיס פולנטה הזה נוצר מקמח תירס ולא תירס טרי ואפשר למלא בו כל מה שרוצים,זה מענה טוב לצמחוניים,לרגישי הגלוטן וכו'.

התהליך הוא פשוט-
מכינים פולנטה מקמח תירס,מיים ומעט מלח.כמות הקמח תירס צריכה להיות פי 4 מכמות המיים,כלומר 100 גרם קמח תירס  ו400 מ"ל מיים.מרתיחים את המיים,מוסיפים את הקמח תירס אל המיים וגם מעט מלח,מערבבים בעזרת מטרפה ומבשלים כ2-3 דקות עד שהקמח סופח היטב את המיים,מתרכך ונעשה עיסתי.יש להקפיד שהפולנטה תהיה יחסית מוצקה ויבשה.
יוצקים מיד על תבנית שטוחה ומשטחים לעובי של כ 1 ס"מ.מקררים במקרר עד למצב שהפולנטה מוצקה ויצוקה.
חותכים את הגודל פיתה שרוצים-ריבוע,עיגול,מלבן גדול או קטן ומניחים על תבנית עם נייר אפייה וממש מעט שמן זית מרוח עליו,מפני שהפיתות הללו סופגות אליהם את השמן ועלולות להיות שומניות מידי.
אופים בתנור בחום 200 מעלות לכ15 דקות עד שהחלק העליון הופך קריספי ומעט מזהיב.הופכים את הפולנטה ואופים עוד כרבע שעה.אם הפיתות לא משתחררות בקלות מהנייר אפייה יש להמתין 2-3 דקות שיצטננו ואז להפוך בעדינות בעזרת סכין או מרית רחבה.לאחר שהפיתות נאפו משני הצדדים,מצננים אותם ואז יש לפתוח אותם בעזרת סכין קטנה לכל אורכם.
הפיתה מבחוץ פריכה,מבפנים רכה ומה שנשאר זה למלא בכל טוב.


אני מילאתי את שלי בארטישוקים צלויים,עגבניות,פלפלים חריפים,גרגיר נחלים ואיולי לימון.
אפשר למלא בפירות ים,בשר קצוץ,או חומוס,צ'יפס וסלט.


תגובות

‏אנונימי אמר/ה…
גאוני ! נשמע טעים רצח
עדן אמר/ה…
נחמד... תגיד איך אתה עושה את האיולי לימון? יש יותר מידי מתכונים ורוב האנשים לא ממש מבינים מה קורה כשעושים איולי ומביאים לי מתכון עם 8 ביצים ו7 חלמונים, או דברים בסגנון הזה.
יש לך כמויות מדויקות של האיולי שאתה עושה?
שובב קולינרי אמר/ה…
בבקשה-
3 חלמונים
1 כף חומץ בן יין
1 כפית מיץ לימון
מעט מלח
6 כפות שמן קנולה
1 כפית מיים
1כפית חרדל

טוחנים הכל ביחד בעזרת בלנדר ידני עד למרקם חלק.אפשר להוסיף עוד לימון לפי הטעם.
עודד אמר/ה…
רעיון מעולה! הפולנטה יציבה כפיתה (היא לא נקרעת)?
שובב קולינרי אמר/ה…
לא נקרעת אבל לא אלסטית כמו פיתה רגילה
עדן אמר/ה…
תודה רבה !

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש