תחרות טבחים במסה

החודש נערכה במטבח מסה תחרות טבחים,שזו נהייתה כבר מסורת.כל כשנה-שנתיים במסגרת נתינת חופש ביטוי יצירתי לטבחים,נערכת תחרות נושאת פרסים עם שופטים מקצועיים ובכל תחרות יש נושא מסוים-תחרות סלטים,תחרות עוף וסויה וכו'.השנה בעקבות הדרכת יין לטבחים שאותה הנחתה רוני מיקב ססלוב,על הבנת טעמי היין ושילוב עם אוכל,נערכה תחרות של בישול עם יין.
המטבח נכנס להילוך גבוה בשבועות האחרונים,לאחר שתהליך הפקת התחרות נדחתה מידי פעם עקב אילוצים , כל טבח עמל וחשב על מנה מנצחת.חלקם פנו לצד היצירתי שבאוכל,חלקם חשבו קלסי,פשוט וטעים.צוות שופטים מכובד העמדנו -מיכל אנסקי,ירון קסטנבאום,עומר מילר,חיים טיבי,נציגים מיקב ססלוב,נציג הבעלים של מסה ואלה שהיא סומלייה לשעבר במסה,מעבר לזה כתבת מוואלה אוכל הגיעה בשביל לסקר את האירוע.סה"כ הצטברו לא פחות מ-26 מנות שתשעת השופטים צריכים לטעום את כולם ולדרגם ע"פ מקוריות,טעם ופרזנטציה.
גם כן הצטברה רשימת מזדמנים שרצו לחוות את החוויה במטבח ולהתרשם משפע המנות היצירתיות.הנה הם לפניכם-
הזוכה במקום הראשון-נדב-שרימפס וסקאלופ בחמאת יין והדרים,עם קונוסים במילוי קרם יין
במקום השני-עדי-קינוח של מוס יין לבן,גרניטת יין,קציפת פירות יער ומרנג תות
במקום השלישי-טל-מוס אגסים ביין,סורבה יין,מרנג ונוגטין
אושרי-טורטליני כבד אווז,שרימפס ,קרם ארטישוק ירושלמי ורוטב יין אדום
עופר-סשימי טונה-יוגורט,קרם תפוח ובזיל וקוויאר יין אדום
חן-פרגית ממולאת פירות יבשים,רוטב יין וקוסקוס מאודה ביין אדום
אדיר-צלעות טלה,רוטב יין וקרם קשיו
לירן-שרימפס וקממבר בציפוי בוטנים,רוטב יין ופירות יער
ורדה-בצלים ממולאים בבשר טלה,רוטב יין ורימונים ופירה כמהין
סימן-תבשיל לחי ויין ופולנטה פריכה
בן-סלק מבושל ביין וחומץ,גבינת בושה ואגוזים
עזרי-כדורי שרימפס וחזה אווז מעושן,רוטב משמש,יין והריסה
נועם-סקאלופ ברוטב יין חמצמץ עם בטטה ותפו"א
תום-סלמון בקרסט אגוזים,רוטב יין לבן חמוץ מתוק וסוגי צ'יפסים
מורן-ברולה וקציפת יין
רוני-בשר טלה,רוטב טלה עם יין ונענע
מאיר(לא אני)-לברק במרינדת יין אדום ותבשיל ירקות ביין לבן עם אורז שחור
מורן-טרין כבד אווז עם טוול,קרם שזיפים וג'לי שזיפים
ליאת-קרפצ'ו כבד אווז,ג'לי מוסקט וסלט תותים
רם-רול סינטה,רוטב יין וקרם בטטה עם כרובית
ליאור-נתח קצבים,קרם קשיו,רוטב יין אדום וטורטליני בטטה
בן-צלעות במרינדת יין ו3 סוגי קרמים מבושלים ביין
דורי-טורטליני במילוי שום מתקתק,רוטב יין וגבינת בושה
בוריס-מרק פירות ים על בסיס יין לבן עם נתחי סלמון וריזוטו
רן-שיפוד סינטה עם רוטב יין וענבים




 התחרות סה"כ הייתה מהנה וברמה גבוהה.השופטים התרשמו מכל הביצועים ומצבי הצבירה השונים של היין שהגיעו במנות השונות.מה שנותר הוא להודות לשופטים על השיפוט המקצועי והסבלני ולטבחים המאושרים ולאלו שיצאו מעט מאוכזבים אבל למדו מהתחרות הזו הרבה.






תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש