קינוחים חובקי אסיה




לשפים יש בעיה- הם לא אוהבים/יודעים ליצור קינוחים, זה לא מעניין אותם, זה מסבך אותם האובר דיוק. לי אין את הבעיה הזו, אני אוהב להתעסק בקינוחים, לשחק וליצור.
במריפוסה, יחד עם מעיין השף קונדיטורית שלנו, יצרנו קינוח מרתק בטעמים, משהו שבא לי מהשראה בל״ג בעומר, עשינו מדורה עם הילדים, הכנתי לנו צ׳אי חם ונעים, הילדים התמוגגו מהטעם ואחרי זה גם אכלנו דובדבנים ואז עלתה ההברקה, קינוח עם צ׳אי ודובדבנים.
החלק העיקרי בקינוח זהו כדור של מוס נוגט במעטפת שוקולד מריר, שיושב על קרם צ׳אי מסלה מתובל כהלכה, קרמבל קקאו ומעט מלח ים אטלנטי, דובדבנים, טוויל שוקולד לבן עם שברי בצק מקורמל וגלידת נוגט.
קינוח מרשים, טעים ומעניין מאוד.
לערב יפני שחגגנו במסעדה לכבוד שנה למריפוסה יצרנו את אותה גברת בשינוי אדרת.
אותו כדור נוגט אך בציפוי שוקולד לבן, הקרם הפך לקרם עם חמשת התבלינים, אבקת תה ירוק, קרם משמשים שזה עתה בעונה ותיכף נעלמים וגלידת תה ירוק נהדר שרק מזכיק לי נשכחות מיפן. זה יצירתיות




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש