ביקור ב"משייה"

 משיה,מסעדה חדשה של יוסי שטרית נפתחה לפני כשבוע ואני שמחפש כל הזמן ריגושים,הגעתי לשם במיידי.
המסעדה שוכנת בלובי מלון מנדליי שברחוב מנדליי 5,במקום מגישים גם ארוחות בוקר משובחות ובהמשך גם כן צהריים.

המקום מכיל בר קטן ואנו ישבנו בשולחן בצמוד לצמחייה שפרוסה לאורך קיר שלם ועם גג שקוף.
בתור אחד שמכיר את האוכל והסגנון המעודן,אלגנטי ומתוחכם של יוסי שטרית עוד מימי "ויולט",שהייתה במושב אודים,הגעתי רעב,גם בבטן וגם בראש.
סגנון המסעדה נלקח לכיוון המזרחי,האותנטי,עם הטאצ' הייחודי של יוסי,כך שמהפתיחה מרגישים זאת.
 כך למשל,כפתיח,במקום לחם וחמאה קיבלנו קעריות קטנות עם ממרח חומוס טעים,גרגירי חומוס,עלים וקצת חריף,חומוס כהילכתו, יחד עם מיני פיתות חמימות וחמודות,שיהיה עם מה לנגב.

התפריט מגוון,אך לא גדול,עם מנות מעניינות,ברגע שראיתי משהו עם תאנים,קפצתי על המציאה.


הגיעה צלחת מלאה בעלים קצוצים ושומשום,מתחתם מתחבאות תאנים,דבש מפרחי אבוקדו ולאבנה.טעים,מרענן,קיציי,כייפי.



א"כ הזמנו דפי טונה שבהם שולבו טעמים מזרחיים בצורת קרמים,כמון,לימון כבוש,פפריקה מעושנת,ירקות טריים,הטונה נחה על דפי פסטה מטוגנים שהוסיפו קראנצ',מנה שלקחה את הטונה למחוזות של מזרח תיכון מאשר המקום שהיא רגילה לה,מזרח רחוק.


ראיתי מפרום כרובית בראשונות ואמרתי שבא לי,שירי עיקמה את האף,למה להזמין מפרום,אמרתי לה-מפרום של יוסי.אה,טוב.

מפרומים קטנים וחביבים,טעימים טעימים,קרם של ארטישוק וצ'יפס של כרובית,מנה קלילה למרות שהיא בשרית וממש טובה.שירי לא התחרטה על הבחירה.


עוד ראשונה-חלמון מאודה,כנראה מבושל בראנר,עם אגוזי מקדמיה קלויים,קציפת תפו"א,איזשהו ירק חמצמץ מתחת שלא זכור לי מה זה היה אבל נתן את הטעם האותנטי כאן,מנה אלגנטית,קלילה וטובה.



בעיקריות לקחנו לוקוס,הרגשתי שחסר לי קצת אומגה בגוף,הלוקוס הנימוח הגיע עם רוטב של ציר דגים וצנוברים,קרוקטים ופרוסות קולורבי טרי.

לקחנו גם שרימפס וקלמארי שמוצג כ"חאמד",שזה רוטב מתובל בתבלינים מזרחיים,הגיע יחד עם במיה.

הגיעו גם תוספות בצד של בורגול מבושל בתבלינים מתוקים ומסבחה של שעועית,חומוס עם שעועית חמה מעל מתובלת טוב,תענוג של ממש.




הגענו לקינוחים,שכאן תמיד יוסי אוהב להתחכם,גם כאן שמעתי תאנים וגבינה כחולה,אמרתי בא לי.

תאנים טריות,עליהם פוזרו פירורי סבלה זיתים,גלידה של גבינה כחולה שהייתה מעודנת ולא משתלטת,יחד עם ספוג לבן אוורירי מאוד,מתוחכם ומוצלח כאחד.


 לקחנו גם קינוח של חלב ואוכמניות,החלבה שהייתה למעין קרם/פנקוטה נעטפה בשוקולד לבן ודמתה לחלוקי נחל גדולים,יחד עם גלידה ורוטב אוכמניות,או בעצם זה היה פטל?



יוסי עשה עלינו ניסויים טובים עם קינוח שהוא מתכוון להכניס,קרם שוקולד מרוסס בשני גוונים של חמאת קקאו,עם רוטב פיסטוק ומרציפן פיסטוק,גלידת וניל וכדורי מנגו טריים.טעמים מצויינים שכאן הגיע הרגע שלאחר בקבוק של סוביניון בלאן טוב,נעצרתי,נשענתי אחורה ונאנחתי בהנאה.ארוחה טובה,עם האשה שלצידי,אחרי עבודה קשה של התקופה האחרונה,הייתי צריך את זה.




תגובות

‏אנונימי אמר/ה…
חסרים מחירים

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש