ביקור ב-tyo

מסעדת tyo החדשה על רחוב מונטיפיורי,המכונה ע"ש שדה התעופה בטוקיו,היא המסעדה של הסושי מאסטר ימה סאן שאותו יצא לי להכיר ממסעדת "על המים" ומשם הכרתי סושי מצוין מהו.
ימה הוא שף יפני אורגינל שהשתקע בארץ ולו סטנדרטים גבוהים ומכאן זה בא לידי ביטוי באוכל.

ביקרתי בtyo כחודש למן הפתיחה וגיליתי מסעדה מהודרת,לא גדולה,בר נינוח עם צורה לא סימטרית,אווירה טובה ואוכל משובח.

פתחנו באוייסטר עם רוטב חרפרף שמגיע בצד,פשוט לשלוק וליהנות מטעם הים.

הזמנו קומבינציית סושי קטנה שהרכבנו לנו מחצאי רולים שונים בשביל לחוות כמה סוגים מיוחדים של הסושי.
בינתיים הזמנו מהמנות הראשונות המעניינות-סלט אצות,היה מרענן ופשוט נהדר עם ויניגרט על בסיס מיסו.
טונה על קריספי אורז וביצי טוביקו,דג טרי קצוץ רך ונימוח עם אורז פריך שמתנגד לטונה באלגנטיות.

טטאקי לוקוס,פרוסות לוקוס דקיקים שעליהם נשפך רוטב חם שצורב את הדג קלות.נחמד.

קרפצ'ו בקר צרוב שעוטף אספרגוס מקורמל ברוטב מלוח-מתקתק,טעים למרות הרוטב המעט אגרסיבי.

ניגירי טונה ועליו נתח צרוב של כבד אווז וטוביקו שחור,ביס של אליפות,שילוב מפתיע שעובד יפה.

ואז הגיע הסושי,קונסטרוקציה של סושי עם סרטן רך,עם שלל ירקות,דגים,צורות ומרקמים וטמפ'.סושי בהחלט ראוי שלשם שינוי לא מגיע בסירה\ספינת סושי המסורתית.



על הקינוחים מנצחת עידית,אקסית במסעדת מסה.דגמנו שניים מהקינוחים,אחד מהם הוא מלבי עם קדאיף ותאנים,ספיישל באותו יום שהיה עשוי טוב ומוס של מיסו במעטפת דקיקה של שוקולד,פירות וקרם עדין מתחת.קינוחים שמשלימים ארוחה מצויינת על טהרת אוכל יפני-ישראלי מודרני שופעת דגים נאים.


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש