ביקור בדוד ויוסף



שבוע שעבר הגעתי לסעוד במסעדת דוד ויוסף,זאת לאחר 4 שנות פעילות ששמעתי עליהם רק דברים טובים ולא יצא לי להגיע לכאן.
המקום נראה מושקע ויחד עם זאת משרה אווירה ביתית,מעין חמימות שעוטפת אותך למרות הקיפאון ששורר בחוץ.

ישבתי בלאונג' שבקומה התחתונה שם פזורים ספות,כורסאות ושולחנות בודדים והתחלתי את הערב עם מוחיטו מלבב ומרווה.
האוכל כאן טוב,מבוצע היטב,נע על מנעד מסעדות השף בארץ,שזה אומר טעמים ים תיכוניים שמדי פעם נזרקים קצת לכיוון אסייתי.רוב המנות הם בגודל ראשונות,כך אפשר לטעום שלל מנות מבלי נזק גדול מידי לכיס.טעמתי כמות יפה של מנות ונהנתי מכל ביס,לא היה משהו שהפריע במהלך הארוחה.
פוקצ'ה של סרדינים הייתה מצויינת,פוקצ'ה פריכה,סרדינים,עלים מתובלים,מצוין.
סלט אנדיב כמו בספר,עם סלקים,גבינת טולום,תפוחי עץ ואגוזים.
טרטר טונה מתובל היטב,על קרם אבוקדו ויוזו ואיולי קונפי שום.
ספרינג רול של ברווז הייתי חייב לטעום,כי כשיש ברווז\אווז בתפריט אני חייב לטעום,לא התאכזבתי,מילוי עשיר בבשר,רוטב פונזו בצד,תענוג.
הרשימה עוד ארוכה,קרפצ'ו דג ים מרענן וטוב,סלט כרוביות טריות עם עגבניות,בצל על טחינה ויוגורט,היה גם קלמארי על לאבנה,הייתי חייב להזמין צלחת של חריף כי הפה דרוש זאת פעם אחת לפחות ביום,הגיעה צלחת עם מטבוחה ופלפל חריף שלם מטוגן שמגרה את בלוטות הלשון להמשיך לאכול.
בהמשך היה גם חציל שרוף עם תמרים,גרגירי חומוס וטחינה,שילוב טוב מאוד,דג צרוב על קרם כרובית ובוקצ'וי,סך הכל די והותר אוכל.





 בקינוחים הרשימו קינוח של תות בכוס עם מוס מסקרפונה,תותים וקדאיף,מעין קלסיקה שרצה היום ברוב המסעדות.
כדור שוקולד שעליו יצקו שוקולד חם,הכדור קרס והותיר שלולית שוקולד חם עם הפתעות פריכות בתוכו ומחוץ לו.

נהנתי ב"דוד ויוסף" וניכר שמתאמצים שם בשביל למכור חוויה טובה ללקוח,שני השפים שעל שמם קרויה המסעדה,מפרפרים ומוציאים מנות כאחרוני הטבחים הזוטרים,מקפידים על כל מנה שיוצאת,על זה נאמר -היישר כח.



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש