צ'יפוטלה




צ'יפוטלה,הדבר הטעים הזה,הוא פלפל חלפיניו מיובש ומעושן שבו משתמשים במטבח המקסיקני.
הפלפל חלפיניו יכול להגיע בכמה גדלים,צורות,צבעים וברמות חריפות שונות.
בצ'יפוטלה משתמשים בדרך כלל לתבשילי צ'ילי וסלסות למינהם,שילוב עם בשרים וגם דגים.
בארץ מוכר הצ'יפוטלה שמגיע בקופסת שימורים,מוצר טוב שלעצמו,עטוף ברוטב אדמדם שספג את טעמי העישון והוא חריף חריף.

לידיי הגיעו פלפלי צ'יפוטלה, היישר ממקסיקו,מיובשים,מקומטים לגמרי ונראים לא ראויים  עד שמריחים את הריח שלהם, ריח ספייסי משכר.
את הפלפלים טחנתי יחד עם פלפלים קלויים,אורגנו,שום,מלח ושמן זית למטבל שורף חיידקים מתובל היטב, שכיף לשלב בכל דבר.עכשיו הוא נמצא אצלי  במקרר לכל רגע שהלשון מריירת ודורשת אוכל חריף.
מי שלא מכיר עדיין את הצ'יפוטלה,שיקנה קופסת צ'יפוטלה משומרת ויטחן אותה למחית,יטעם ויתנסה,ההנאה מובטחת.



ממ

תגובות

עודד אמר/ה…
איפה אתה לוקח צ'יפוטלה? המקור שלי היה עדן טבע מרקט וגם שם כבר אין. אני משוגע על הפלפל הזה. איזו הברקה - לעשן פלפל חריף...
שובב קולינרי אמר/ה…
יש במזרח ומערב,לגעת באוכל,ספייסס
יובל אמר/ה…
יש גם אצל טרס פזוס של איתמר דוידוב בחולון, יכול להיות שיש לו גם מיובשים
עודד אמר/ה…
רות, תודה!
Inbal Dror אמר/ה…
יש צ'יפוטלה מיובש בטרז פזוס, בוודאות :)
זהו זן שנקרא צ'יפוטלה מורטה. והוא מעלף.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש