אירוע הוקרה אצל שלום קדוש




בשבוע שעבר נערכה ארוחה מיוחדת במלון לאונרדו שבירושלים אצל השף הנכבד,שלום קדוש,לכבוד 3 שפים גרמניים כאות הוקרה על כך שנתנו לשף קדוש אות הוקרה בגרמניה.

לארוחה התייצבו מיטב השפים של ארצנו-
מאיר אדוני
יוסי שטרית
עזרא קדם
יורם ניצן
אביב משה


כל המטבח רעש וגעש,כל שף התכונן עם היצירה שלו,יצירה שהייתה צריכה להיות כשרה,מפאת אילוצי הכשרות של המלון.

                                       

                                           מאיר אדוני הכין מוס עוף שהיה במעטפת של תפוח אדמה                          
                                                              אביב מנשנש ישירות מהצ'יפסר


יוסי שטרית הביא איתו סלקים בשלל צבעים,אותם הוא בישל והניח כל סלק בצורה אחרת על הצלחת.


אנחנו יצרנו שמן אגוזי לוז משמן זית ואגוזי לוז קלויים,עם השמן הקפצנו ניוקי תירס ואת האגוזים עם מעט שמן טחנו למחית גסה שאיתה מרחנו דגי לברק שקיבלו טעם מצוין.




בתור פתיחים  הוגשו בהתחלה טרטר טונה על סלט עדשים וקרם חציל ועוד פתיח של פטריות שימג'י מוחמצות עטופות בצנון והוגשו עם קרם תפוחים ואבקת שקדים מקורמלים.
הארוחה החלה,כל השפים יחדיו עם סגניהם עזרו אחד לשני להוציא את המנות ל40 הסועדים המאושרים.
בתחילה-יוסי שטרית.
סלקים בצבעים,קרם סלרי,זרעי חרדל שבושלו במי סוכר,אבקת שמן אגוזים וכדור הפתעה של קרם מנטה שהיה חם ופריך.פשוט יצירת מופת.


המנה הבאה-שלום קדוש.
ברבוניה על קרם פטרוזיליה וקרם עגבניות,ארטישוקים וקצף ארטישוקים,קוויאר פטרוזיליה .
המנה הבאה-עזרא קדם.
עזרא הכין ריזוטו של חיטה,עם הרבה ירקות שורש קצוצים,מעט לימון וכמובן בלי חמאה ופרמז'ן,אך למרות מכשול זה, היה טעים מאוד.

המנה אחר כך-אביב משה.
דג לברק בציפוי של מחית אגוזי לוז,יחד עם ניוקי תירס, קרם שום וסלט של שקדים לבנים,אספרגוס,עשבי תיבול שונים וזיתי טאסוס מסוכרים עם אניס.


מאיר אדוני-מאיר פייח בצלים וטחן אותם לאבקה,איתה הוא ציפה בשר טלה.היה גם קנלוני של תפוח אדמה במילוי מוס עוף,קרם שום,בורגול תפוח ורוטב טלה.


על הקינוח היה אחראי יורם ניצן-אבטיח בוואקום,ענבים ותותים,מרנג,מחית פטל,סורבה לימון וקציפת שמפניה.
ארוחה מקסימה,זה מה שנותר להגיד,אני בטוח שארוחה כזו עושה הרבה כבוד למדינה שלנו,שבה שפים מגרמניה רואים את פרי יצירתם של השפים כאן,אפשר להתגאות.






תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש