שום שחור







שום שחור,יש דבר כזה.

השום השחור מוכר כבר שנים רבות במטבח האסייתי והוא נוצר ע"י חימום ראשי שום שלמים למשך מספר ימים עד שהשום הופך לצבע השחור.התהליך הזה מאריך את חיי המדף לכמה חודשים וגם כמות הנוגדי חימצון גדלים.המרקם רך והטעם מתוק חמצמץ ומזכיר טעמי בלסמי,תמרינדי ואף ליקריץ.
עכשיו המוצר זמין בארץ והפיצו אותו לכל המסעדות וסביר להניח שיצוץ בכל מקום,תלוי מי רוצה לשלם את מחירו,כ-200 שקל לקילו שום.
ומה עושים עם השום השחום הזה?מורחים על ברוסקטה,משלבים בריזוטו,טוחנים לקרם או מקשטים במנות.

תגובות

עדן אמר/ה…
קרם שום שחור...נשמע מגניב.
עזוב לקנות, איך מכינים לבד?(:
שובב קולינרי אמר/ה…
להכין זה תהליך מסובך.בעיקרון אני יודע שהחימום הוא ב60 מעלות למשך 3 שבועות!
עדן אמר/ה…
אוקיי, עזוב, אני אקנה (:
‏מיכל כהן אמר/ה…
היי מאיר!
בהשראתך קניתי אתמול שום שחור בסופר. זוג ראשים...
איך עושים מהם קרם שום שחור?


תודה רבה!
שובב קולינרי אמר/ה…
ניתן לטחון עם ציר ירקות או ציר בקר,מיים או שמן זית עד לקבלת מחית חלקה.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש