סוף עידן?

אל בולי,המסעדה מס' 1 בעולם כבר כמה שנים,מסעדה שיש להזמין בה מקום לפחות שנה מראש,,והשף שעומד מאחוריה,זה שיצר תורת בישול חדשה(הבישול המולקולרי) לאחר שחשבו שהמציאו כבר הכול,וסחף אחריו את כל העולם,בינהם אותי,החליט לסגור את המסעדה לצמיתות.שחיקה,עייפות,הפסדים אלו הסיבות.כבר יצא לי לחשוב עד מתי אל בולי תהיה בטופ הקולינרי העולמי,והאם יווצר מצב שבשנים הקרובות אנשים יחדלו מלאהוב את אותו קונספט מולקולרי,כשגם כן המסעדה שנחשבת שנייה בעולם,fat duck, גם מבשלת באותו סגנון יחודי.והנה קרה הדבר,ואולי סגירת אל בולי בדצמבר 2011 הוא סימן של חזרה אחורה,לאוכל הסטנדרטי,למסעדות קונבנציונליות שיטפסו מעלה ויתפסו את המקומות הגבוהים בדירוג,או אולי של שילוב בין השניים ואז נראה מסעדות דוגמת noma,המדורגת שלישית ומציגה אוכל דני שורשי עם טכניקות חדשניות.אני כבר לא יאכל שם,אבל נקווה שההשראה,והרוח עדיין תנשב לאחר שתיסגר,בשביל שלא ישעמם לנו בפה.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

בחזרה ליפן

מיקרו-ספוג

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש