לא רק בקינוח

תותים הם חמצמצים ובעלי מתיקות לא חזקה מידי,זה מה שהוביל אותי ליצור מהם קרם שישמש לקרפצ'ו בקר.
הרעיון לשלב את התותים יחד עם צ'יפוטלה,פלפל חריף מאוד ומעושן.את התותים בישלתי עם טיפטיפת סוכר ונתתי להם להוציא את הנוזלים של עצמם,כך בבישול הטעם התעצם ויהיה מזוגג ומעט מקורמל.למרקחת הזו הוספתי פלפלון אחד וטחנתי ביחד לקרם שישמש אותי בקרוב למנה.

300 גרם תותים נקיים מגבעולים
כף סוכר
1 פלפל צ'יפוטלה

חותכים את התותים לרבעים.מחממים מחבת או סיר קטן ושופכים את הסוכר.ברגע שהסוכר מתחיל להתמוסס מוסיפים את התותים,מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות.מכבים את האש ומוסיפים את הפלפל.טוחנים בעזרת בלנדר למחית חלקה.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

בחזרה ליפן

מיקרו-ספוג

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש