מלון וליקריץ


פירות(וגם ירקות) יכולים להיות נשאי טעמים נפלאים,כמו ספוג שסופח אליו מיצי טעמים עסיסיים.לדעתי מלון הוא נשא מצוין,לא מתוק מידי,לא דומיננטי מידי.ליצירת מנה השרתי מלון במרינדת ליקריץ,עם מקל ליקריץ מרוכז שאותו מצאתי בטיול ללונדון,שאותו יש לבשל עם מעט מיים.טיפת סוכר למתיקות והמרינדה הושלמה.את המלון ונוזל הליקריץ אטמתי בעזרת שקית וואקום,שעוזרת ומזרזת את ספיגת הטעמים.4 שעות הספיק למלון להשחיר מעט ולספוג את הליקריץ,לקבל טעם אניסי,לא תוקפני מידי.את המלון שידכתי לשרימפס עם טמפורה של אבוקדו,אגוזי ברס וקצף יוזו שישתלב וישבור מעט את טעם האניס.
בתנאים ביתיים כשאין מכונת וואקום באיזור,אפשר להשרות פירות בסירופים למינהם או אלכוהול ממותק שישמשו לקינוחים.ירקות אפשר להשרות במרינדות חמוצות או מלוחות שנספגות בין יום ליומיים,כמו למשל המתכון הבאל עגבניות מוחמצות שיכולות להתאים לדגים נאים,לשילוב בתוך סלט או לטחון אותם שישמשו למטבל.


5 עגבניות חתוכות לרבעים או לפלחים
כוס חומץ אורז
חצי כוס מירין
כף מלח
2 כפות לימון

בכלי לאחסון במקרר מערבבים את כל המרכיבים ומניחים את העגבניות במרינדה ליומיים בקירור.




תגובות

‏אנונימי אמר/ה…
היי, איפה השגת את הליקריץ? ידוע לך איפה יש כזה בארץ?
תודה מראש
שובב קולינרי אמר/ה…
קניתי בלונדון,בארץ לא נתקלתי בזה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

בחזרה ליפן

מיקרו-ספוג

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש