העם דורש שמן ריחני
את השמנים הטבעיים של הקפה והקקאו ניתן לנצל בשביל להפוך לשמן ארומטי במיוחד.
אז כמו שכתבתי כאן בעבר על העצמת טעמים,הכנת שמנים וניצול הסיפון להוציא טעמים לתוך נוזל בעזרת דסטילציה,פניתי למלאכה וחיממתי שמן קנולה עם פולי קפה רק עד לכ-70מעלות.אז הקפה מוציא את הארומה שלו לשמן ומבשם אותו.השמן ישב עד כה שבועיים בשביל לספוג ככל האפשר את ארומות הקפה ונסיון ראשון של סשימי אינטיאס עם השמן קפה,הדהים בטעם והפתיע מאוד.שילוב פולי הקפה עם שמן זית היה גם נהדר,אך השמן זית מורגש מידי ומאפיל במעט על הקפה,לכן יש להשתמש בשמן בעל טעם ניטרלי.
לשמן קקאו יש להשתמש בפולי קקאו ולא באבקה שבה אין את חמאת הקקאו ומשום מה לה אין טעם של קקאו.פולי קקאו גרוסים ניתן לרכוש בחנויות המתמחות או דרך אתרים שונים באינטרנט.אותו תהליך כמו בקפה עשיתי עם פולי קקאו גרוסים,ברגע שהשמן יתחמם הריח היה כה חזק ששקד אמר לי-"אני מריח שוקולד."
גם כן עם שמן קנולה וגם ישיבה לשבועיים ממצה את הריחות היטב וניתן אף להאריך את משך זמן ההשרייה של הפולים בשמן לזמן ארוך יותר.
אז מה שנשאר עכשיו זה להפעיל את הגלגלים במח ולחשוב במה לשלב את השמנים.אולי איולי,ויניגרט,תחליף לחמאה או שמן בעוגות
אז כמו שכתבתי כאן בעבר על העצמת טעמים,הכנת שמנים וניצול הסיפון להוציא טעמים לתוך נוזל בעזרת דסטילציה,פניתי למלאכה וחיממתי שמן קנולה עם פולי קפה רק עד לכ-70מעלות.אז הקפה מוציא את הארומה שלו לשמן ומבשם אותו.השמן ישב עד כה שבועיים בשביל לספוג ככל האפשר את ארומות הקפה ונסיון ראשון של סשימי אינטיאס עם השמן קפה,הדהים בטעם והפתיע מאוד.שילוב פולי הקפה עם שמן זית היה גם נהדר,אך השמן זית מורגש מידי ומאפיל במעט על הקפה,לכן יש להשתמש בשמן בעל טעם ניטרלי.
לשמן קקאו יש להשתמש בפולי קקאו ולא באבקה שבה אין את חמאת הקקאו ומשום מה לה אין טעם של קקאו.פולי קקאו גרוסים ניתן לרכוש בחנויות המתמחות או דרך אתרים שונים באינטרנט.אותו תהליך כמו בקפה עשיתי עם פולי קקאו גרוסים,ברגע שהשמן יתחמם הריח היה כה חזק ששקד אמר לי-"אני מריח שוקולד."
גם כן עם שמן קנולה וגם ישיבה לשבועיים ממצה את הריחות היטב וניתן אף להאריך את משך זמן ההשרייה של הפולים בשמן לזמן ארוך יותר.
אז מה שנשאר עכשיו זה להפעיל את הגלגלים במח ולחשוב במה לשלב את השמנים.אולי איולי,ויניגרט,תחליף לחמאה או שמן בעוגות
תגובות
האם ניתן לבצע אותו תהליך באלכוהול? או משהו דומה?
למשל, להכין תמצית הל? או תמצית לוונדר? אני לא רוצה לשים אותם בשמן, זה יהרוס לי את המרשמלו.
תודה על המידע!
וכעת - היכן ניתן לרכוש סיפון במחיר טוב ולא שוחט כיס? וכמובן בלוני גז.
איזה אלכוהול מתאים לתמציות? וודקה או ספירט? כמובן שרצוי כזה בעל טעם נייטרלי.
ומעל להכל - כדי לקבל תמצית טעם/ריח מרוכזת, כמה צריך לשים בסיפון? למשל הל, צריך להכניס 5 תרמילי הל מבוקעים? או 2 כפות לוונדר?
תודה!
רק שתי שאלות אחרונות:
היכן רוכשים סיפון? ארגל ודומיו?
מה הכוונה כמות גדולה יותר כדי להכין תמצית פירות?
המון תודה! :)
עוקבת בעניין.מרתק. כתוב ברור.
שמן לבנדר לאותה טמפ'?
לוונדר רצוי לחמם ל60 מעלות בכדי לא לפגוע בלוונדר ורצוי לא לסנן את הלוונדר ושישב א"כ כמה ימים בשמן לספיגת טעמים טובה.
מאיר
לגבי השמנים
האם אפשר לישאוף את האדים בזמן שמחממים את השמן?
צור איתי קשר
chupa.es@gmail.com