גרניטה שוקולד



מי אמר שאסור שמיים יגעו בשוקולד?
אפשר להכין גרניטה משילוב של שוקולד מומס ומיים בכמויות משתנות ליצירת מרקמים שונים.
ליצירת גרניטה קרחי רגיל מוסיפים כמות של פי 3 מהשוקולד עם חיזוק של קקאו איכותי וסוכר למקרה שרוצים יותר מתיקות.
בקינוח הגראונד זירו שהכנתי השבוע היה גרניטה שוקולד מריר של 70% בכמות של פי 2 מיים מהשוקולד,כך נוצר מרקם של שוקולד מגורר קפוא,שוקולדי ולא קרחי ועדין במתיקות,שנותן מראה אבקתי כמו אדמה.
אז כן,בעיקרון שוקולד הופך גרגירי במגע עם מיים,אך אם כמות המיים גדולה כמו בגרניטה וההמסה היא בחום לא גבוה מידי,אין בעיה והשוקולד ירגיש נעים ובטוח.
יש גם את הטכניקה ליצירת מוס שוקולד בעזרת מיים בלבד,שעובדת ע"י ערבוב נמרץ וחיבור המולקולות של השוקולד למיים,ניפוח המסה והכנסת אוויר.לא אוורירי וקליל כמו מוס רגיל עם שמנת אבל עדיין טוב וטעים וזהו פיתרון טוב לשומרי הכשרות.קחו מתכון.

גרניטה שוקולד-

100 גרם שוקולד מריר איכותי
300 מ"ל מיים
כף קקאו כהה
1 כף סוכר

מרתיחים מיים,סוכר וקקאו.יוצקים על השוקולד ומערבבים היטב.מניחים בכלי מתאים ומכניסים למקפיא,להקפאה מלאה.
מגרדים בעזרת מזלג ליצירת שבבי גרניטה.

כנ"ל עושים גרניטה שוקולדי יותר עם 100 גרם שוקולד ו200 מ"ל מיים.

מוס שוקולד-

200 גרם שוקולד
200 מ"ל מיים
1 כף סוכר
1 כף קקאו

מרתיחים מיים,סוכר וקקאו.מצננים מעט ויוצקים על השוקולד.מערבבים היטב ומניחים את הכלי עם השוקולד על קערה מלאה בקרח.ועכשיו לטרוף באטרף,לאט לאט המסה תתקרר,תתייצב ותהיה במרקם "מוסי".

תגובות

maya-stern אמר/ה…
גרניטה שוקולד בדיוק כזה עם שוקולד ומים היא המרענן הרשמי של הקיץ בביתנו, רק שהכל נעשה בבת אחת בתרמומיקס, תחילה המסה של השוקולד (לפעמים לבן לגרניטה חלבית ) ואז מתווסף הקרח לטחינה משותפת.
‏אנונימי אמר/ה…
אני מכינה את המוס עם תה ירוק במקום מים או נוזל של דובדבנים משומרים. יוצא אוורירי כמו עננה.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש