תפוח וגי'נג'ר-רוטב יין והדרים




יין אדום שמצטמצם לאט עם מיץ תפוזים ואשכוליות אדומות,קליפות תפוז ואשכולית לחיזוק הארומה,כמה פולי טונקה גרוסים וקצת סוכר.
לרוטב הנהדר הזה מתלווה קרם טעים טעים מתפוחים שמתקרמלים בסוכר,נטחנים לקרם חלק יחד עם ג'ינג'ר טרי וא"כ מעורבב עם פירה תפוח אדמה.
את הטעמים הנפלאים הללו שידכתי לשוק אווז וגם לסינטה ששותים את הרוטב בכיף ועם ניגוב של הפירה,הטעם המושלם.חובה לנסות.

לקרם-
3 תפוחי גרנד סמית מקולפים ומגולענים
150 גרם סוכר
4 כפות מיים
2 כפות ג'נג'ר טרי קצוץ

2 תפוחי אדמה מבושלים
100 מ" חלב
50 גרם חמאה
מלח

לרוטב יין-
1 בקבוק יין אדום
1 תפוז
1 אשכולית אדומה
150 גרם סוכר
2 פולי טונקה קצוצים

הכנה-
לקרם-
חותכים את התפוחים לקוביות.את הסוכר מניחים בסיר ויוצרים קרמל בהיר,מוסיפים את התפוחים והמיים לסיר הקרמל ומבשלים על אש גבוהה.אין צורך בעוד מיים מפני שהתפוחים יגירו נוזלים.מבשלים כ15 דקות עד שהתפוחים הופכים שקופים.מצננים וטוחנים בבלנדר יחד עם הג'נג'ר לקרם חלק.
את תפוחי האדמה מועכים היטב ומערבבים עם החלב,חמאה ומעט מלח.מוסיפים את קרם התפוחים לפירה.

לרוטב-
מקלפים את קליפת התפוז ואשכולית,מניחים בצד וסוחטים את ההדרים לתוך סיר קטן.מוסיפים את היין,סוכר,טונקה וקליפות ההדרים.מצמצמים עד לקבלת רוטב סמיך.

את הקרם והרוטב ניתן לשלב עם שוק אווז,סינטה,פילה וגם בשר עוף.

תגובות

טל אמר/ה…
ראית את זה?
http://www.youtube.com/watch?v=cGMCmbLq2qs&feature=player_embedded

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש