מיץ סומק טרי





סומק,מי שלא יודע-שמו בעברית אוג הבורסקאי,על שם מקצוע הבורסקאות-עובוד עורות,שבו היו נעזרים בסומק.בסומק ישנו חומר הנקרא טנין,זה שנמצא גם ביין והוא זה שמסייע בעיבוד העור.הסומק מוריד שומנים בדם ומונע הרטבה בלילה.
אז מה עושים עם סומק חוץ מלשים אותו בבצל בפלאפליות?אני הכנתי איתו מיץ.
בעזרת הסיפון הכנתי חליטה קרה עם מיים וסוכר בלבד.הסומק הוציא חמצמצות נעימה שמורגשת בייחוד כשהוא טרי ועם הרבה קרח יצא טעים.
מה עוד לעשות עם סומק?לחם,גלידה,סירופ,חמאת סומק או עם יוגורט.

תגובות

Oz אמר/ה…
ואיפה קונים סומאק טרי?
שובב קולינרי אמר/ה…
הולכים לקטוף בהרי ירושלים

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש