סופטין




אם בגלידות רכות עסקינן,יש דבר שיכול לתרום רבות להכנת הגלידה או הסורבה בבית.


הדבר הזה הוא סופטין,חומר שומני שנראה כמו וזלין שמונע התגבשות ויצירת קריסטלי קרח בגלידה,גם אם תשב זמן מה במקפיא.מבדיקה שעשיתי ישנה משחה בשם סופטין המסייעת במניעת יובש לאיזורים המוצנעים בגוף...אני לא יודע אם מדובר באותו הדבר אך המרקם והמראה שלו מרגיש כך!?

את הבדיקה שלי עם סופטין בתנאיים ביתיים עשיתי עם מיץ לימון ממותק והרבה נענע טחונה,למיץ הוספתי את הסופטין ע"י חימום קל עד להתמוססותו ואז הקפאתי מבלי להעביר במכונת גלידה,יותר בכיוון לגרניטה.
התערובת לאחר ההקפאה הייתה כגוש שיש צורך לגרד בכף כמו שמגרדים גרניטה,אבל המרקם שונה לגמרי-חלק,עדין,ללא גושי קרח ואם מפשירים מעט את הלימונענע,אפשר להוציא ממנו כדור סורבה במרקם מצוין.

למצוא בחנויות המובחרות.


500 מ"ל מיים
150 מיץ לימון
150 גרם סוכר
חצי צרור נענע
 5 גרם סופטין
מכינים מי סוכר מחימום מיים וסוכר,מוסיפים את הסופטין ומורידים מהאש.מוסיפים לימון ונענע,טוחנים בעזרת בלנדר ידני ומסננים.מקפיאים בכלי מתאים.

תגובות

יעל אמר/ה…
אני חייבת להגיד לך שהבלוג שלך הוא אחד היצירתיים שראיתי,ממש תענוג.
שובב קולינרי אמר/ה…
תודה,תודה,תודה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש