אקליפטוס מושלג





 רעיון וטכניקה יפה שגיליתי ממסעדת alinea ,שבשיקגו,שימשה אותי בארוחה אחרונה שהכנתי.
הרעיון הוא להגיש קוקטייל בצורה לא שיגרתית וזה עובד כך.

הכנתי קוקטייל על בסיס לימון ופסיפלורה ויצקתי אותו לקנקן אחד ,שלצידו קנקן נוסף עם חנקן נוזלי בתוכו.
ענפי עץ אקליפטוס מהווים כאן את העניין המרכזי.עליהם נבנה הקוקטייל.את הענפים אני טובל בחנקן ומיד בקוקטייל ושוב בחנקן ושוב בקוקטייל,הקוקטייל נתפס על הענפים ,לאחר מספר טבילות נוצר מעטה עבה וקפוא.

את הקונסטרוקוציה הזו הנחתי בכוס והגשתי.הכוס מונחת ליד הסועד,בזמן הארוחה הקוקטייל מפשיר לאט לאט ,מטפטף אל הכוס ואז מתישהוא באמצע הארוחה,לאחר שהפשיר לגמרי אפשר לשתות מהכוס.גם כן נחמד בזמן שעדיין המשקה קפוא,ללעוס מאחד העלים את הקוקטייל הקפוא ולהרגיש את ההחריפות והרעננות של האקליפטוס.



מאיר

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש