ספוג חריף



 במנת סשימי של מוסר רציתי לשלב את הדג עם זרעי עגבניה,פלפל חריף ושמן זית,טעמים פשוטים וים תיכוניים,אבל עדיין קצת שונה.מהזרעי עגבניה הכנתי "שטיח" של זרעים ע"י ערבובם עם ג'לטין במינון נמוך,לא ליצור ג'לי אלא רק לייצב את כל הזרעים לפורמה אחידה בלי שום תוספת נוספת של טעם.הפלפל חריף הפך לסורבה אוורירי.טחינה של פלפל חריף עם מי סוכר,גלוקוז ומעט מייצב יצרה את מסת הסורבה בטעם מתוק-חריף.את התערובת הכנסתי לסיפון והקצפתי לתוך תבנית, ואז למקפיא להתייצבות.המראה שנוצר הוא מעין ספוג והטעם מפתיע ונותן עוקץ למנה בכל ביס.



למנה הבאה קראתי "טונה של הימים הנוראים,סלט של ראש השנה",ולמה זה? 
טונה צופתה בדיו שחור ונצרבה קלות,וישבה על יוגורט עם פריחת הדרים,רימונים,קוביות תפוח עץ ובזיל,אגס מבושל בדבש ועוד כל מיני קישוטי עלים.


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

בחזרה ליפן

מיקרו-ספוג

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש