בהמשך לשיחתנו...



המנות הבאות בארוחת הטעימות היו מנות בשריות.
-טאטקי פילה בקר עם ויניגרט בזוקה וסלטון אנדיב וצנונית שכבר הוזכר בעבר בארוחה קודמת.
-מנת כבד אווז עם קרם טונקה,תפוחים מקורמלים בדבש ויין לבן,עם קרוטונים של עוגת דבש,מנה המתאימה לראש השנה.

המנה הבאה הייתה של שקדי עגל שישבו על קרם ארטישוק ירושלמי,עם צ'יפס ארטישוק ירושלמי,סירופ פורצ'יני,פטריות יער,שמן כמהין.

המטרה הייתה לתת למנה טעמים אדמתיים,לא סתם כיניתי את המנה "טיול ביער".להרגיש כאילו מסתובבים ביער וקוטפים פטריות,מריחים את הטחב והסתיו באוויר.להשלמת החוויה קיבלו הסועדים כוסית שאט של מה שנקרא דסטילציה של ברושים,זיקוק הארומות מעצי ברוש לתוך מיים.בעצם מיים בלי טעם עם ארומת ברוש,טכניקה שארחיב עליה בפוסט אחר.טיול ביער.



בהמשך הוגש נתח קצבים שעליו רליש בצל ופסיפלורה,ולצידו חרדל בננה.השילוב במחשבה ראשונה נשמע מוזר אך מתאים כל כך ומשתלב עם הבשר טוב.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

בחזרה ליפן

מיקרו-ספוג

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש