ארוחת טעימות קרועה(תרתי משמע)

השבוע ערכתי ארוחת טעימות  שהייתה לשני טבחים מהמסעדה,והדרישה היא-ארוחה  שונה  מהרגיל,כמו שאני אוהב.
בגלל שהארוחה היא לחברים,הירשתי לעצמי להתפרע וליצור ארוחה שהגיעה לתפניות הזויות,בעיקר לקראת הסוף.התפריט מונח
כאן לפניכם,נא לקרוא בעיון.


                                 

הארוחה החלה עם לחם חם עם בהרט ולבנדר שהוגש עם צלוחית עגבניות  ושמן זית,וצלוחית שנייה של חמאה שרופה.
כידוע,חמאה שרופה זו חמאה המבושלת על אש גבוהה עד למצב שמוצקי החלב נפרדים מהשומן ונשרפים,ובאותו רגע מפיצים ריח אגוזי וריחני מאוד.בשלב זה אני סיננתי את החמאה מהמוצקי חלב שהפכו למעין פירורים קטנים ושחומים,וקיררתי את החמאה.עירבבתי מעט אבקת חלב לתוך החמאה בכדי להחזיר את מוצקי החלב חזרה לחמאה,בכדי להעשיר את הטעם,ומה שמתקבל זה חמאה למריחה על הלחם בניחוח אגוזי חרוך ומשגע.הלחם והמטבלים ישבו על מעין פלטה שקופה של ג'לי שבה מושתלים עשבי תיבול ותבלינים,סתם בשביל הדקורציה.
בשביל לפתוח כמו שצריך את הארוחה,קיבלו זוג ה"אוהבים",שאט של תפוח בדבש-ליקר תפוח עם דבש יחד עם כדור העשוי חמאת קקאו ובפנים נוזל קר של תפוח ירוק טרי,שאט ששותים בבת אחת ומספק רעננות ובזיק של אלכוהול לתחילת הארוחה.




מיד א"כ הגיע לשולחן מרק אורוגולה חם,עם שרימפס ובתחתית הקערית לבנה,שנותן טוויסט קטן לחריפות והמרירות הטבעית של האורוגולה.המשך יבוא...

תגובות

soul food אמר/ה…
קודם כל תתחדש על העיצוב ,הסוכתי לבלוג! וגם רציתי לדעת איך אפשר להיות אושפיזין בסוכתך:-))

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

בחזרה ליפן

מיקרו-ספוג

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש