לקרמל מנגו

 הפירות שאותם נהוג לקרמל בד"כ זה תפוח,תאנה,אפרסק אבל לרוב אם כבר לקרמל פרי,אז בננה.אגב קרמול בננה,היא נבדקה מדעית על ההיבט המשיכה שלנו בתור בננה מקורמלת וההסבר המדעי שבקרמול הבננה נוצר מעין חומר ג'לטיני שמאוד נעים לחיכנו.
חוץ מזה רצוי לחשוב על עוד אופציות טעימות כמו מלון מקורמל,אבטיח,אננס,תותים ומנגו.אני בחרתי בפרי האחרון לקרמל בשביל קינוח יחד עם ברולה,רוטב שוקולד,עוגת שוקולד שהקפצתי במחבת חמה כאילו היו קרוטוני לחם,נענע וקוביות תפוח עץ.
קרמול יכול להתבצע בכמה דרכים-הקפצה עם סוכר או קרמל עד לזיגוג,ריכוך הפרי ועטיפתו במעטה קרמלי,או לצרוב על מחבת או על גריל עד להוצאת סוכרי הפרי וקרמול מהסוכרים של עצמו או זריית סוכר על הפרי וצריבתו על מחבת או שריפת הסוכר בעזרת ברנר.אני למנגו בחרתי באופציה האחרונה שבה נוצר על המנגו שכבה דקיקה של סוכר,ברולה סטייל,שנותן פריכות ומתיקות למנגו בעוד הוא נשאר טרי ורענן.אז קרמלו לכם מנגו לפני שייגמר לנו הקייץ ולא יהיה מה לקרמל יותר חוץ מרימונים.

תגובות

יוני אמר/ה…
אפשר גם לטגן אותו על מחבתות גריל

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש