הסושיקי של מיקוני


 השבוע הזדמן לי לאכול במיקוני הנמצא באבן גבירול,מקום שעד כה לא הכרתי,בו מגישים פאסט פוד איכותי בדמות סושי אך שונה.מסתבר שהרעיון הגיע מברזיל,שם ממלאים קונוסים של אצה ואורז בשלל מילויים ובארץ התאימו את הרעיון לטעם הישראלי,מה שמתקבל זה רול גדול מימדים,מעין לאפה למתקדמים, ממולא בכל טוב פריך,חם ומטוגן ,שאת האצה חורכים מבחוץ בעזרת ברנר מה שנותן לאצה עמידות ופריכות.המילויים נעים מדגים נאים כמו טונה או דג ים לבן,שרימפס בטמפורה או עוף בטמפורה עם קארי או טריאקי כשאת כל זה מלווה ערימה גדולה של צ'יפס בטטה קריספי וטעים.את הרולים מלווים ארבעה רטבים שהוראות ההפעלה הם למשוך על הרול פס אחד לבן ופס אחד אדום ז"א רוטב צ'ילי חריף ואיולי ג'ינג'ר ,או פס חום עם כתום שזה רוטב טריאקי ומיונז ספייסי.בנוסף לרול יש את הבול,אותם טעמים של הרולים אבל בקערה-אורז או נודלס וירקות עם עוף פריך או פירות ים בטמפורה טעים טעים.הכל מרגיש מאוד טרי,עשוי טוב,לא שמנוני,נראה מקצועי ואפילו ניתן לשתות שם סאקה מוגז נהדר.אני אהבתי ולדעתי כל מי שיגיע לשם יתמכר,רוצו לאבן גבירול 20.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש