פנקייק חלב
מכל סדרת הג'לטינים שצצו בשנים האחרונות,אני אוהב אחד מהם במיוחד.
זהו מייצב ג'לטיני-מטיל צלולוז.הוא חומר מתחלב,קושר,מסמיך,אך התכונה הכי מיוחדת שלו, שבניגוד לג'לטין סטנדרטי שנמס בחום,הוא נקרש רק בחום, וכשהוא קר הוא הופך נוזלי.אפשר כבר לתאר מה ניתן לעשות עם זה.
אז אני הכנתי מרנג חלב,ע"י הקצפת חלב,סוכר ומטיל.את תערובת החלב זילפתי למחבת חמה עם מעט שמן,המרנג יתייצב ולאחר כמה שניות הפכתי לצד השני.התמונה לפניכם-פנקייק של חלב,רך ונעים,בלי צורך בביצים או קמח.
עוד שימוש-את המרנג אפשר לשרוף עם ברנר ואז המרנג מתייצב מעט ומקבל מרקם של מעין מרשמלו.
אם יוצקים את המרנג לרינג או לתבניות אישיות ומכניסים לתנור לזמן קצר,ניתן להכין מעין עוגה או סופלה עם ליבה נוזלית.
זהו מייצב ג'לטיני-מטיל צלולוז.הוא חומר מתחלב,קושר,מסמיך,אך התכונה הכי מיוחדת שלו, שבניגוד לג'לטין סטנדרטי שנמס בחום,הוא נקרש רק בחום, וכשהוא קר הוא הופך נוזלי.אפשר כבר לתאר מה ניתן לעשות עם זה.
אז אני הכנתי מרנג חלב,ע"י הקצפת חלב,סוכר ומטיל.את תערובת החלב זילפתי למחבת חמה עם מעט שמן,המרנג יתייצב ולאחר כמה שניות הפכתי לצד השני.התמונה לפניכם-פנקייק של חלב,רך ונעים,בלי צורך בביצים או קמח.
עוד שימוש-את המרנג אפשר לשרוף עם ברנר ואז המרנג מתייצב מעט ומקבל מרקם של מעין מרשמלו.
אם יוצקים את המרנג לרינג או לתבניות אישיות ומכניסים לתנור לזמן קצר,ניתן להכין מעין עוגה או סופלה עם ליבה נוזלית.
תגובות