אקזוטיקה במיטבה

באחת השבתות האחרונות התארחתי אצל משפחת אברהם מיקנעם.
יונה,אב המשפחה,חבר בעמותת גידולים אקזוטיים,ומגדל כ-70 זני פירות וירקות,בבית בעל 3 מפלסים.
קיבלתי סיור מודרך על כל חלקה בבית,ויש הרבה מה לראות.היו שם 4 זנים של בננה:בננה ערבית חמצמצה,בננה בטעם תפוח עדין,בננה אדומה בעלת עורקים אדמדמים ועם טעם כמו של יין.
פיטנגו ושסק מתוקים כמו סוכריה.שדרות של פטל שחור ענק ומתוק.כמה זנים של גויאבה,אננס שנמצא בתוך חממה קטנה וריח האננס מופץ לאוויר.15 סוגי פלפלים חריפים,תאנה בעלת פסים בהירים,חסות גדלות בכל פינה.התותים גדלים ללא ריסוס,ובשל כך יונה עוטף בשקיק כל תות שצומח,כמו שקית הפתעה.
אכלנו ארוחת בוקר שכל הארוחה מתוצרת הגינה,סלטים,גבינות תוצרת בית,ריבת תאנים,וריבת תות עץ מדהימה.
הילדים השתכשכו בג'קוזי שעל הגג,ואני ירדתי עם יונה לקומת המרתף ששם הסיפור עוד לא נגמר.
שם למטה יונה מייצר ליקרים מכל טוב הגינה:ליקר פסיפלורה,ליקר רימונים,יינות שמיושנים הרבה זמן.טעמתי יין מ91 שהזכיר בטעמו ברנדי משובח,וערק שהוא מזקק לבד עם טעם מתקתק מצוין.
לאחר הבילוי הנהדר,לפני שהלכנו,קטפנו לנו פטל לדרך,וקיבלתי שתיל של הפלפל החריף בעולם שעליו כתבתי כאן בבלוג.













תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

בחזרה ליפן

מיקרו-ספוג

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש