אבטיח
אבטיח לא חייבים לאכול רק כמו שהוא.כבר לפני שנתיים שפים בעולם החלו לשחק עם המרקם של האבטיח.לאבטיח מרקם בשרני,פריך אך מלא נוזל.מה שעשו זה,אפו בתנור נתח עבה של אבטיח כשעה.מה שמתקבל זה נתח אדום כהה שמזכיר במראה ובמרקם טונה או אפילו בשר בקר.
בקיץ של השנה שעברה גם לי היה קטע עם אבטיח,במנות שהוזכרו בפוסטים כאן וכאן.
שוב הקיץ בפתח,והאבטיחים מבצבצים בשווקים.אז לקחתי אבטיח ויצרתי לו מגוון מרינדות:מי ורדים\עראק,ג'ינג'ר,סילאן וסויה.
האבטיח עם המרינדה הוכנסו לוואקום לחדירה מהירה לאבטיח.ברגע שהאבטיח בוואקום הצבע מתעצם וסופג את הנוזלים מבחוץ.כעבור 4 שעות נפתחו השקיות.מרקם האבטיח עם הסויה סילאן הכי מזכיר טונה,הוא התרכך מעט ונצבע בצבע כהה.אך גולת הכותרת זו המרינדת ג'ינג'ר.האבטיח ספח את טעם הג'ינגר ונהיה עסיסי מאין כמוהו.הנסיון הראשון עם האבטיח היה שידוך עם טונה צרובה,והנסיון עבר בהצלחה אדירה.המשך יבוא...
בקיץ של השנה שעברה גם לי היה קטע עם אבטיח,במנות שהוזכרו בפוסטים כאן וכאן.
שוב הקיץ בפתח,והאבטיחים מבצבצים בשווקים.אז לקחתי אבטיח ויצרתי לו מגוון מרינדות:מי ורדים\עראק,ג'ינג'ר,סילאן וסויה.
האבטיח עם המרינדה הוכנסו לוואקום לחדירה מהירה לאבטיח.ברגע שהאבטיח בוואקום הצבע מתעצם וסופג את הנוזלים מבחוץ.כעבור 4 שעות נפתחו השקיות.מרקם האבטיח עם הסויה סילאן הכי מזכיר טונה,הוא התרכך מעט ונצבע בצבע כהה.אך גולת הכותרת זו המרינדת ג'ינג'ר.האבטיח ספח את טעם הג'ינגר ונהיה עסיסי מאין כמוהו.הנסיון הראשון עם האבטיח היה שידוך עם טונה צרובה,והנסיון עבר בהצלחה אדירה.המשך יבוא...
תגובות
המרינדה היא סירופ סוכר + ג'ינג'ר?
באיזה יחס, וכמה לשים בשקית?
וכמה מי ג'ינג' לשים בשקית הואקום?