"מבשלים" תערוכה

בלי לבדוק,אני מנחש שברוב הבלוגי אוכל בימים הבאים כותבים רשמים על תערוכת מבשלים.התערוכה מבחינתי בגדר "אין חדש תחת השמש".החלק שלי בתערוכה היה על הבמה יחד עם אביב,במעין קרב סכינים נגד השף שאול בן אדרת,שהמרכיב העיקרי שבו יש להשתמש הוא חציל.היה חוויה ביחוד בסוף המופע,שבו כל הקהל שעט על הבמה כמו עדר כדי לטעום את המנות.אז בשביל אלו שביקשו את המתכון לאחת המנות שהשתתפו,הנה הוא:

טרטר טונה,קציפת חציל וסלט אבוקדו:

200 גרם טונה אדומה חתוכה לקוביות
1 אבוקדו
1 חציל שרוף על אש גלויה
200 מ"ל שמנת מתוקה
מיץ לימון
מלח
2 צנוניות
1 פלפל חריף
1 פלפל אדום קלוי


מקלפים את האבוקדו,מוציאים את הגלעין,וטוחנים בבלנדר עם מעט מיץ לימון ומלח לקרם חלק.
את הצנוניות,הפלפל חריף והפלפל קלוי חותכים לקוביות קטנות.מערבבים את הירקות עם הקרם אבוקדו.
את החציל קלוי טוחנים בבלנדר לקרם חלק עם מעט מיץ לימון ומלח.את הקרם מערבבים עם השמנת ומתקנים תיבול במידת הצורך.מכניסים את הקרם לסיפון עם בלון גז אחד.מנערים היטב.מקציפים מהקרם חציל לתוך כוס גבוהה.מעל מניחים כף של סלט האבוקדו,ומעל כף של טרטר טונה שתובלה במעט שמן זית ומלח.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

בחזרה ליפן

מיקרו-ספוג

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש