גולן וינטאג'


השבוע נערך פסטיבל גולן וינטאג',אירוע שפים גדול מאוד, ומושקע מאוד שנמשך 3 ימים ביקבי רמת הגולן שבקצרין,שבו לוקחים השפים חלק פעיל ומשתתפים בהדגמות לקהל הרחב.חוץ מהדגמות ופגישת כל הברנז'ה,יש באירוע הרבה אוכל והרבה יין שזורם כמו מיים.
בין 90 השפים שהשתתפו היו שמות כמו ארז קומרובסקי,מאיר אדוני,שאול בן אדרת,גיא בן שמחון,אבי ביטון,אבי שטייניץ,איילת לטוביץ',גולן גורפינקל,אייל לביא,עומר מילר,שי דובלרו והרשימה עוד ארוכה.
במתחם הפסטיבל נוצרו עמדות לפי סוגי ירקות כמו עגבניות,חצילים,לימונים ועשבי תיבול, שבכל עמדה כזו 3 שפים יצרו מנות לפי נושא הירק.הצטיין ארז קומרובסקי עם מנה של חציל מאודה בטעם מעט אסייתי שעליו סינטה,וסלט עלי גפן עם זיתים עגבניות וסורבה עגבניה.אורי שפט בעל מאפיית "לחמים" העמיד שורה ארוכה של לחמים ומאפים שאי אפשר להפסיק לאכול.
אנוכי יחד עם אביב משה השתתפנו בהדגמה של מנת קרפצ'ו כבד אווז,מנה המזוהה עם "מסה".
לדעתי ולדעת הרבה אחרים, האירוע השנה היה הטוב ביותר שהיה בשנים האחרונות,ולא משנה שזו בסה"כ הפעם השנייה שלי באירוע.























תגובות

Unknown אמר/ה…
כיף להיות שף...
מה המכונה שעומדת לידכם בתמונה עושה?
שובב קולינרי אמר/ה…
המכשיר שניצב מולנו,זהו ראנר,מכשיר לבישול בטמפ' נמוכות,למעשה אמבט מיים חמים שיוצר סירקולציה של המיים ובד"כ מבשלים בו בטמפ' של 50-70 מעלות.
הכבד אווז שאנחנו הכנו בראנר יוצר כבד מבושל עם מינימום איבוד של שומן.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

בחזרה ליפן

מיקרו-ספוג

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש