סלט מנגו ירוק- כי חם שם בחוץ




 
יש חומרי גלם כשהם בוסריים, הם טובים ואכילים במצב צבירה אחר. קחו למשל את החוסרום, אלה ענבי בוסר, אותם מתסיסים ומשתמשים בסלטים, הענבים חמצמצים- מלוחים לעומת המוצר המוגמר של ענבים מתוקים שאנו רגילים.
כך גם מנגו, בדומה לפפאיה, שניהם במצב בוסרי וירוק, ניתנים לאכילה פרוסים דק ובקבלת תחמיץ מתאים יהיו נהדרים כסלט, את זה גילו התאילנדים כבר מזמן, עם סלט הסום טאם, הסלט פפאיה המוכר, כך גם מנגו בוסר.
מנגו ירוק לעומת פפאיה ירוקה יותר טעים, למען האמת פפאיה גם בגרסתה הבשלה לא מכילה יותר מידי טעם.
אז מה עושים עם המנגו? מקלפים, חותכים לרצועות דקות ועוטפים באהבה רוטב.

הבסיס הוא כמיטב המסורת התאילנדית על נמנעד החמוץ, מלוח, מתוטק, חריף- ליים- רוטב דגים- סוכר- פלפל חריף
עם מינונים לפי הטעם, יותר או פחות מתוק, יותר רוטב דגים או פחות

לבסיס הזה אפשר להוסיף- ג׳ינג׳ר קצוץ, למון גראס קצוץ, מחית תמרינדי,עלי קפיר ליים, גרירת ליים, רצוי את הכל בכתישה ידנית בעלי ומכתש.

לעצלנים- אפשר במעבד מזון/ בלנדר

הצבע האדום השולט הוא מצ׳ילי יבש, והרבה, אני מכין זאת על בסיס מלא צ׳ילי גרוס יבש וזה אומ,חריףףף, אם רוצים לעדן חריפות ניתן להמיר זאת במעט פפריקה מתוקה, פלפלים מתוקים יבשים טחונים או פלפלים קלויים כתושים 

אחרי שיש רוטב מערבבים בקערה את המנגו החתוך, שלל עלים אורמטיים כגון בזיליקום/ בזיליקום תאילנדי, נענע, כוסברה, בצל ירוק, אם יש עלי קפיר ליים מומלץ לקצוץ לסלט, גם כן ג׳ינג׳ר קצוץ, לקלות בוטנים במחבת,לקצוץ ולהכניס לסלט, מומלץ להכניס גם פרי מסוים כגון ענבים חצויים, ליצ׳י, פסיפלורה, או כל פרי אהוב נוסף. בתיאבון.


לעוד הגיגים וסרטון דוגמא לסלט ללחוץ כאן











תגובות

רשומות פופולריות