עלי בננה







בתאילנד, ויאטנם ושאר מדינות המזרח משתמשות בעלי בננה בהקשר של מזון ככלי קיבול להגשה כמו גם ככלי קיבול
לחומרי גלם שhתבשלו בתוכו, כך ניתן למצוא למשל דגים מאודים בעלי בננה, סטיקי רייס, בשר, ירקות ועוד.

אז לקחתי את הטכניקה הנפלאה הזו, עטפתי דגים ברוטב על בסיס צ'ילי, רוטב דגים, תמרינדי, חצילים קטנים לבנים, למון גראס, עלי בזיל וג'ינג'ר קצוץ, ועטפתי הכל בעלה בננה גדול והנחתי על גריל לוהט. העלה החל להיחרך לאט לאט תוך כדי שהדג מתבשל לו בפנים ושומר על כל עסיסיותו, מפני שהעלה אוטם את כל הלחות בפנים.
העלה בננה נחרך לבסוף ונותן טעמי עישון של מדורה נפלאים לדג. טכניקה נהדרת.




















תגובות

רשומות פופולריות