ברוכים הבאים לאווטאר

בפעם השנייה החודש הזה הגעתי שוב למשתלת וולך,המשתלה השולטת בארץ לגידול עצי פרי אקזוטיים ולפי בעל המקום,המגוון בעולם.

להבין לראות ולטעום את הפירות שבמשתלה שקול בהרגשה כאילו מגיעים לכוכב אחר.פירות שבכלל לא ידוע שהם קיימים,עם טעמים שונים ופירות בצורות שונות.בפעם השנייה שהגעתי בשבוע שעבר טעמתי עוד כמה דברים חדשים.


מה עוד טעמתי וראיתי-
ענבים שחורים קטנים בטעם שמזכיר מנגו
צימוק יפני קטנטן עם טעם של חרוב
עלי קארי טריים וארומטיים במיוחד.
גרגר פנמה-פרי ורוד קטנטן,מתוק ומיוחד מאוד.




גק-פרי שנראה מדהים,אדום בוהק עם גרעינים גדולים,מרקם וטעם הפרי מזכיר אבוקדו,אין מתיקות כלל,ספק ירק ספק פרי.



בנטה-פרי קטן,עגול וכתום עם מעטה חיצוני פריך,חמוץ מתוק עם טעם מיוחד ובעל גרעין אכיל.


ג׳ק פרוט-פרי גדול מימדים שעדיין לא הבשיל ולא זכיתי לטעום.


שעועית הגלידה-תרמיל ובו גרעינים עטופים במעין צמר גפן מתוק,טעים והעל מרקם מעניין

 פינגר ליים-לימון קטן ומדליק כתוכו מפוצל לבקבוקונים קטנים,נראה מעין קוויאר.


עץ של קפה
ספוטה שחורה, המכיל פרי במרקם של פודינג שוקולד



יוזו-לימון יפני,בארץ נקנה כמיץ סחוט בבקבוק ועולה הון תועפות,טעמו וריחו ייחודיים,מעין שילוב של ליים וקלמנטינה.

תפוח אדמה סגול שגדל על שיח מטפס ולא באדמה.


אחרי כל זה עדיין לא טעמתי הכל,אני מחכה לפעם הנוספת הבאה לעוד חידושים וריגושים.

תגובות

עדי אמר/ה…
מדהים להכיר פירות חדשים!!! האם כל אחד יכול להגיע למשתלה הזו?
שובב קולינרי אמר/ה…
כן,עושים סיורים,רצוי בתיאום מראש
טלפון-0523111107

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש