שוק רמלה



שוק רמלה הוא שוק יפהפה שעבר שיפוץ והתחדשות משמעותי בתקופה האחרונה ובשביל זה השתתפתי בסיור קולינרי בשבוע שעבר שערך שאול בן אדרת,בשביל לחוות,לטעום ולהתרשם מהשוק המקורה,הניקיון והטיב שמציע המקום.

מסתבר שהשוק קיים 150 שנה והיה עומד על ציר ראשי עד שחסמו אותו ויצרו ממנו שוק בלבד.
אני,את ההכרות הראשונה שלי עם השוק עשיתי לפני כמה שנים,כשהייתי צריך להמתין כמה שעות טובות לטיסה מהשדה תעופה ואת הזמן ביליתי בין היתר בשוק,שהיה אז שונה,עמוס ומעט דחוק.

כיום אפשר להגיד שהשוק מרווח,מצוחצח ונקי ביותר,סחורה שונה ומגוונת בכל צד והסיור שנערך הראה את כל הטוב שניתן להשיג שם.








התחלנו אצל מקור הגבינה-הדוכן המשפחתי של שלומי מוצרי שעובד עם אחותו מירה ובנו הבכור,חן,בקצה השוק.
פועלים בשוק מ-1998.מוכרים גבינות מיוחדות כמו פטה עיזים,ברינזה כבשים,מוצרלה טעימה,הגבינות מגיעות ממחלבות של בני המשפחה ומחו"ל.
שאול הכין לנו כריכים קטנים עם גבינות שונות וטובות,נשנשנו ירקות בלאדי טובים ומשם המשכנו ל...








נשנוש של בורקס דקיק במילוי תרד ולימונדה אמיתית צוננת,ככה בשביל הספתח.



דגי אפרים - המעפילים 5 בשוק רמלה. חדש בשוק אבל רציני מאד. 
בחנות שלל דגים טריים,שם פינק אותנו שאול בנתחי לוקוס נאים וסופר טריים שלהם שילב אפרסקים,שום קצוץ,ג'ינג'ר,שמן שומשום,מיץ לימון,מלח וכוסברה.פשוט וטעים.






פה גדול,שאול

פאולינה משקיפה מגבוה




שאול מפנק-מיץ שקדים מרענן,מיץ תמרינדי חמצמץ ופלודה,גם כן טעים ביותר,את כולם ניתן למצוא בדוכנים שבשוק.



התחנה הבאה-פפריקה,חנות הודית ארומטית,שכשנכנסים לחנות האף נעטף בריחות אקזוטיים ומתובלים.
בחנות שלל תבלינים מוכרים יותר ומוכרים פחות.טעמתי כמה תערובות תבלינים מיוחדות,ירקות שונים עם שמות לא ברורים,חטיפים הודיים מקמח חומוס,סוג של מאפה הודי עם צ'אטני כוסברה שבעל החנות הכין במיוחד לנו.
חנות מעניינת מאוד שגרמה ללשון שלי לקפוץ ולרקד.





ערכת פלודה




בהמשך ראינו את היצע הפירות של השוק,פירות ססגוניים,באיכות גבוהה,מאננס עד לפיטאיה,ליצ'י ומנגו וגם מה שמשווק בדרך כלל כשזיף סיני מסתבר שזהו פרי של עץ הדומים רק בגרסה ענקית יותר.
שאול דאג שלא נגווע ברעב, אז הוא בצע תאנים מתוקות כמו סוכריות,הניח גבינה כחולה וזילף מעט סילאן מעל הכל,מה צריך עוד לבקש.




פרי הדומים












בשביל להכיר את היצע הבשר של השוק מקרוב,פתחנו גם כן מנגל באמצע השוק אצל אטליז דהן,שם מתמחים בין היתר בהכנת נקניקיות וטחול ממולא,בשר נשלח לגחלים הלוחשות יחד עם טנדורי של החנות ההודית,טחינה עורבבה יחד עם עמבה לקרם תענוגות ופתאום מתוך כתריסר שהשתתפנו בסיור,נראה שהכמות שולשה ושאר הסובבים הסתקרנו למראה המנגל ונשבו בריח הבשר הנצלה וכיבדו את עצמם גם כן בפיתה מלאה בכל טוב.






המסופחים



היה מצוין ויצאתי מדושן,
לשוק רמלה יש הרבה מה להציע,אני מציע,בואו לבקר!!!


תגובות

יש כמה צילומים שאני אוהבת במיוחד, זווית נהדרת.
Unknown אמר/ה…
פוסט אסלי!
Unknown אמר/ה…
פוסט אסלי!
שובב קולינרי אמר/ה…
באמת כיף בשוק,כיף להסתובב שם

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

בחזרה ליפן

מיקרו-ספוג

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש