פעם שלישית גלידה(הודית)






תוך זמן קצר ביותר השחלתי את עצמי למסעדת טאיזו בפעם השלישית,הפעם לעסקית שנפתחה במסעדה.
בפעם הראשונה נהנתי נורא ואז פעלתי על תקן חבר מביא חבר בפעמיים האחרונות.
האוכל בטאיזו קליל,זורם,למרות מנות מסוימות מעט כבדות,עם טעמים מודגשים,חריפות נועזת  ואווירה אסיאתית נעימה.

העסקית של טאיזו מציעה במחיר 89 שקלים חמוצים,כלי במבוק שבו סטיקי רייס שחור נטרלי בטעמו שטוב לטבול אותו באחד הרטבים של המנות וחליטת תה צמחים קרה.
יחד עם זאת בוחרים 2 מנות ראשונות,עיקרית אחת וישנן אופציות מקטגוריית אקסטרות למנות בתוספת תשלום.



פתחנו במה שנקרא שאחי פניר,קערית תבשיל עגבניות עם גראם מסלה,בוטנים ,כוסברה ובמיה חרוכה שהקפיצה בכל ביס את המנה עוד יותר לגובה ומוגבה עד הסוף בעזרת מלבן הסטיקי רייס.
סלט פפאיה עם דג קריספי התגלה כיציאה נחמדה,סלט פפאיה חמוץ,חריף,מתקתק עם עור דג קריספי שפרוס כספגטי דקיק מעל כל הסלט.

בנוסף לחליטת התה הקר שקיבלנו הזמנו את הקוקטייל שנהיה אצלי כבר כהכרחי לכל ארוחה במסעדה,קוקטייל אננס עם ווסאבי ומעט קוקוס,קוקטייל נועז ביותר עם רעננות מצויינת.
 לאב גאי אווז זו מנה של פרגית קצוצה וחזה אווז מעושן ,ברוטב גם כן שנע ונד על טעמי החמוץ,מתוק חריף שעושה כה נעים בפה.
מנה ראשונה נוספת הייתה כרוב סיני במילוי שפונדרה והרבה למון גראס שאת כל טעם המנה מקבלים מהרוטב שמתלווה אליו.

המנות בתחילה נראות קטנות מעט אך בשלב הזה כבר הבטן נרגעה ואף התמלאה.

בעיקריות- באטר צ׳יקן ובשר אונטר ריב.

בבאטר צ׳יקן היה בשר עוף רך ביותר עם רוטב דומיננטי ומתובל היטב של קארי ועגבניות,טעים ביותר.

האונטר ריב היה בשר בבישול ארוך שהגיע עם ליווי של ירקות,שמנת חמוצה ומעין לאפה הודית.המנה היא מנה בהרכבה,מניחים על הפיתה מעט בשר,קצת שמנת חמוצה,עלי נענע וכוסברה,בצל סגול ופלפלים חריפים,מקפלים ואוכלים בהנאה.
כובדנו גם כן במנת מולים ברוטב שמנוני עם פתיתי שום,סויה וקרעי לחם.קצת לימון שנסחט על המנה יצר תענוג שחוסל,למרות ששבעתי עד קצה גבול היכולת.

בשלב הקינוח,ביקשתי לבדוק אם יש אפשרות להוציא את הקינוח ההודי הנהדר שלא מופיע בעסקית,גולאב ג'מון.
אני חוזר ואומר שוב לגבי הקינוח,הוא אינו קינוח לכל אחד וקצת מורכב בטעמיו לקהל מסוים.
בקינוח גלידת מנגו וגראם מסלה,קרם זעפרן,פירות יבשים וכדורי בצק ספוגים בסירופ מתוק חמצמץ.קינוח טוב מאוד,בין המיוחדים שאפשר לטעום היום במסעדות ארצנו,אותו שטפנו יחד עם סאקה לא מסונן שהחליק בגרון.

כיף לשבת בצהריים בטאיזו,הייתי ממליץ לשבת על הבר, האווירה טובה ומקבלים זווית טובה לכיוון המטבח, שם אפשר לראות מה מתרחש.

לארוחה העסקית הגעתי די מאוחר ונשארתי שם עד שהמקום התרוקן כמעט לגמרי.
היה אפשר לראות את המלצרים מתחילים לערוך את השולחנות לקראת הערב והטבחים מתחילים לצחצח את המטבח.מה שהיה מצחיק בשלב הזה שהמוסיקת רקע במסעדה של מזרח רחוק הוחלפה באדיבות המטבח במוסיקת מזרח תיכון רועשת.  כיף בטאיזו,נא לנסות. צהריים - 12:30 עד 15:30 שישי בצהריים - סגור





תגובות

‏אנונימי אמר/ה…
באיזה ימים ושעות העסקית?
מה עם שישי?
שובב קולינרי אמר/ה…
צהריים - 12:30 עד 15:30
שישי בצהריים - סגור

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש