עבודה של קטנים
החופש הגדול בעיצומו והבנים שלי החליטו שהם רוצים למכור גלידה,בדומה לשנה שעברה כשמכרנו לימונדה קרה.
הרעיון למכור גלידה הוא של שקד עוד מהשנה שעברה,הוא התלהב מכל רעיון המכירה, מאז מכירת הלימונדה הוא נהיה רכושני בכל מה שקשור לכסף-חוסך,לא מבזבז כלל ודואג למיין ולספור את השלל שלו כמה פעמים בשבוע.
גפן לעומת זאת,רוצה פשוט לאכול את הגלידה.
אז הכנו גלידת שוקולד ועוגיות טעימה ומושקעת( מתכון בסוף),הצטיידנו בצידנית עם קרח, הוספנו לחבורה את יובל הבן דוד של הקטנים ויצאנו לדרך לכיוון נקודת המכירה הראשונה.
בתחילה היה מעט חשש ומעט ביישנות, אך לאט לאט הילדים החלו לשלוט בעניינים ולשווק את הגלידה, עם שלטים, שירים וקריאה בקולי קולות לכל לקוח פוטנציאלי.
יום המכירות היה די קצר בגלל החום הכבד והסתכם במכירה די דלה, שתימשך אולי ביום נוסף של החופש.
סבלנות, התמדה והערכה, אלו הדברים שחלחלתי לילדים לראש בכל הנוגע לעבודתם ואז כל אחד קיבל גביע גלידה לצנן את עצמו מהחום המייגע של חודש אוגוסט.
1 ליטר חלב
חצי ליטר חלב
10 חלמונים
200 גרם סוכר
300 גרם שוקולד מריר
2 כפות אבקת קקאו
7 גרם אבקת ג'לטין מושרה ב5 כפות חלב
עוגיות סנדוויץ' בטעם שוקולד
מרתיחים חלב,שמנת וסוכר.טורפים חלמונים ועושים השוואת טמפ' עם השמנת ומערבבים היטב.מוסיפים את הג'לטין.מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד למסה חלקה.מקררים ל8 שעות לפחות.מעבירים למכונת גלידה עד לקבלת גלידה רכה ומוסיפים לגלידה תוך כדי ערבול עוגיות שבורות לחתיכות גדולות.
1 ליטר חלב
חצי ליטר חלב
10 חלמונים
200 גרם סוכר
300 גרם שוקולד מריר
2 כפות אבקת קקאו
7 גרם אבקת ג'לטין מושרה ב5 כפות חלב
עוגיות סנדוויץ' בטעם שוקולד
מרתיחים חלב,שמנת וסוכר.טורפים חלמונים ועושים השוואת טמפ' עם השמנת ומערבבים היטב.מוסיפים את הג'לטין.מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד למסה חלקה.מקררים ל8 שעות לפחות.מעבירים למכונת גלידה עד לקבלת גלידה רכה ומוסיפים לגלידה תוך כדי ערבול עוגיות שבורות לחתיכות גדולות.
תגובות