הזהב הירוק




פתאום,בן לילה,מחיר האבוקדו החל להמריא ולנסוק לשחקים.
כל התקופה האחרונה האבוקדו נמכר במחיר של 40-45 שקל לקילו,בשווקים מסוימים אפשר למצוא גם ב-20-25 שקל לקילו,מחירים מטורפים,שגורמים לכל בית קפה להחסיר את האבוקדו מהכריך עם הטונה או הבולגרית ולכל עקרת בית להוריד את הסלט אבוקדו מהתפריט הביתי.
הסיבה לכך היא מעבר של עונות בין זני האבוקדו,הזן שמשווקים היום נקטף מוקדם מידי,הוא די בוסרי ולא תמיד ראוי למאכל.הזמן הרשמי לתחילת עונת האבוקדו של הזן הקרוב אמור להתחיל שבוע הבא,כך שהמחירים יחלו להיות שוב שפויים ונוכל להינות ממנו שוב.
אני לא התאפקתי וקניתי אבוקדו בודד אחד במשקל 270 גרם,שעלה 10.80 שקלים,האמת שהוא היה טוב וטעים מאוד.בשביל להינות מהזהב הירוק הזה ולמצות אותו עד הסוף,צרבתי את האבוקדו על מחבת והוא הצטרף לתבשיל של דג בחלב קוקוס,קארי,כרוביות ואטריות אורז.הנה מתכון


נתחי דג ים שאוהבים
פחית חלב קוקוס
כף מחית קארי צהוב או אבקת קארי
1 כף ג'ינג'ר כבוש קצוץ
1 כף שמן שומשום
2 כפות סויה
חופן גדול תפרחות כרובית
1 אבוקדו בשל מקולף חתוך לפרוסות עבות
קליפת ליים
1 כף מיץ ליים
3 שיני שום פרוסות
חופן אטריות אורז
עלי כוסברה
עלי נענע
1 כף דבש

צורבים במחבת את הכרוביות עד להזהבה,מורידים וצורבים את האבוקדו כחצי דקה מכל צד.
מוציאים את האבוקדו מהמחבת ומכניסים את כל שאר המרכיבים למחבת.מרתיחים,מערבבים,טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.מכניסים את נתחי הדג למחבת,את האטריות אורז והכרוביות,מכסים ומבשלים עד למוכנות מלאה של הדג.
מוסיפים לבסוף את האבוקדו ומעבירים לצלחת.בתיאבון.







תגובות

חגית אמר/ה…
האבוקדו שיש בשווקים(נאבל,פוארטה ומכל הבא ליד) מגיע מקירור והוא לא טעים.. מגיע לשוק גם זן שנקטף עכשיו שמקדים ומאד דומהבמעט לאטינגר והוא ממש מאכזב בטעמו.
אני ממתינה לסוף החגים, כאשר האטינגר כבר במחיר שפוי והוא כבר בשל לקטיף..והמתכון , נראה שווה.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש