גרניטת אקליפטוס


שמן אתרי הוא שם לחומרים הנדיפים שיש ברוב הצמחים אשר אלו מקנים להם את הריח הארומטי והאופייני לו.
השמנים האתריים משמשים לתעשיית הבשמים או ליצירת חומרי טעם בתעשיית המזון והם כה חזקים שמספיק טיפות בודדות בשביל לתת ארומה מדהימה.

אני מנצל את השמנים הללו למנות מסוימות,עם טעמים לא שגרתיים שלא ניתן למצוא בדרך כלל בתמציות טעם רגילות כמו למשל-שמן ברוש,גרניום,עץ התה,יסמין ועוד הרבה,רק יש להיזהר במינון כי אלו לרוב ריחות שנותנים הרגשה של מטהר אוויר או בושם ולא יכול להיות נעים לכל אחד לאכול דבר בטעם מעט סבוני.
אני מאוד אוהב את השמן אקליפטוס,הוא נותן ריח מנטול מאוד חזק אך מרענן ויש להתנהג בו בזהירות כי הוא די חזק.
3 טיפות לתוך ליטר מי סוכר ולימון הספיקו לתת ניחוח חזק ומיוחד ,הקפאה של המסה שימש אותי לגרניטה כמרענן חך בין מנות שנכנס לתוך צדפות ואוייסטר ריקות.לרוויה.


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש