לאכול בירה

פעם ראשונה שאני מתעסק עם שמרי בירה,שאיתם מפיקים בירה,ולהם ריח דומיננטי של...בירה.
אז הכנתי איתם לחם ומה שמתקבל הוא דבר מדהים,לא כמו לחם בירה שמפיקים מהמשקה.פה ניתן להרגיש את הארומה החזקה,הטעם המריר ואת הקצף בקצה הלשון,פשוט, לאכול בירה.

תגובות

Unknown אמר/ה…
הי אפשר מתכון ללחם הזה?
שובב קולינרי אמר/ה…
חצי קילו קמח
10 גרם שמרים טריים
10 גרם שמרי בירה
10 גרם סוכר
10 גרם מלח
15 גרם שמן זית
300 מ"ל מיים

לשים את כל המרכיבים חוץ מהשמן.אני התחלתי עם 200 מ"ל מיים,ורציתי לראות כמה מיים יוכל הבצק לספוג,בשביל שבאפייה יוכל לאבד את כל הנוזלים הללו ולהיות אוורירי.לאחר 5 דקות לישה מזלפים שמן ולשים עד להטמעתו.
התפחה של 3 שעות,יוצרים כדור ומניחים בקערה עם מגבת מקומחת ומכסים במגבת.מתפיחים שעה.
מחממים תנור ל250 מעלות כשבתוך התנור סיר כבד של ברזל,או כל סיר שיש.מוציאים את הסיר החם ,מרימים את המגבת עםהבצק ומגלגלים בעדינות את הבצק לסיר,מכסים במכסה ומכניסים לתנור.כעבור 30 דקות מוציאים את המכסה וממשיכים אפייה לעוד 20 דקות.מצננים על רשת

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

בחזרה ליפן

מיקרו-ספוג

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש