אוורירי

שיטה "עתיקת יומין",מאפשרת ליצור מעין "חלת דבש"בעלת מרקם אוורירי ומלא בועות מ-קרמל.
התהליך הוא-יצירת קרמל,הוספת אבקת סודה לשתייה בכמות של כ-2 גרם על 200 גרם סוכר,ערבוב מהיר,וצפייה בתהליך הריאקציה שנוצרת.הקרמל מתחיל לקבל נפח,תופח להנאתו ואז מתקשה כמו שקרמל אמור להתקשות.אז נוצרת העוגייה האוורירית הזו,שמזכירה דובשנית ויכולה לעטר קינוחים בתור חתיכות קטנות ושבורות להוספת פריכות מסוימת.
השאלה הבאה שלי הייתה אם אפשר ליישם את אותו רעיון על עוד דברים,כמו נניח שוקולד?דווקא שוקולד כי שוקולד בדומה לקרמל מתקשה לאחר שהוא מתקרר ואז נשאר יציב.
אז עם שוקולד הנסיון לא צלח,מפני שהחום של השוקולד לא גבוה מספיק.
אז מה הדבר הבא שאפשר ליצור איתו מרקם אוורירי?

תגובות

Tal Hazan אמר/ה…
אהלן מאיר(מאוד אוהב את הבלוג)
דרך אגב יש אפשרות להחדיר אויר לשוקולד(שלא כוללת סודה לשתייה)
שובב קולינרי אמר/ה…
תודה טל על המחמאות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

בחזרה ליפן

מיקרו-ספוג

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש