סדנא בגן של שקד-עונה שנייה


בקיצור...

לאור ההצלחה בשנה שעברה בסדנת בישול בגן של שקד,הוחלט על עוד סדנא כזו.בתפריט פיצה ומרשמלו.

ערב לפני,הכנו בצק ואפינו אותו למעין לאפות שאותם נאפה,גיבוי שיהיה מחר לגן.
שמנו בצד שלא נשכח תמציות ריח בשביל המרשמלו.
בוקר.יוצאים לדרך עם מיקסר ומשקל ביד.
 הגענו
 יאללה לעבודה.הסבר קצר לילדים מה עומד להתרחש היום,הסבר על גלוטן ושמרים ומתחילים ללוש את הבצק.
תוך כדי הילדים נשאלים מה ירצו להיות שיהיו גדולים.כמות נכבדה רוצים להיות גם טבחים,אותו כמות ילדים רוצים להיות ציירים.חוץ מזה אחד רוצה להיות מדען,אחד שוטר,אחד נינג'ה,אחד ספיידרמן...
 כל הילדים לשו את הבצק,כל אחד בתורו.חצי מהבצק נדבק להם על הידיים,כך שמתוך 2 קילו קמח נשאר אולי קילו.טוב שהכנתי גיבוי.היו כאלה עם תנועות ממש טבעיות של לישה,כאילו הם לשים בצק שנים.
 לשו עוד קצת.






ועוד קצת.







לאחר התפחה של שעה,רידוד של בצק,התעופפות של הבצק באוויר,רוטב,גבינה ולתנור.סליחה,לטוסטר...




מוכן.



יצא מצוין,הכנו גם כן פיצה בלי גבינה לילדים שרגישים ללקטוז.

הגיע רגע המרשמלו.הילדים קיבלו הסבר על ג'לטין,הוא זה שיוצר לנו את המרשמלו ושקד עבר עם התמציות ריח בין הילדים שינחשו איזה ריח הם מריחים.הריחות היו תות,וניל,קוקוס ולימון.היה להם קצת קשה לנחש אבל לגבי הוניל אחד הילדים אמר שיש לזה ריח של עוגיה...


קסם הג'לטין-מנוזל לג'לי

 סוכר,מיים וג'לטין הוקצפו עד שתפסו נפח,בעוד הילדים מסתכלים בקסם שנוצר.





שקד הסו שף שלי,הסביר גם כן,הדריך את הילדים מה לעשות בכל שלב והיה פעמים שהשתלט לי על הסדנא.מי ילד של אבא.




 מרשמלו וניל בכחול,מרשמלו תות בוורוד.
 תוך כדי שאוכלים את הפיצה,המרשמלו מתייצב לו במקרר ואחר כך נחתך לקוביות ופודר באבקת סוכר.









סוף הסדנא כולנו יצאנו ליום שמש יפהפה.הבנות הקדישו לי עוגה מחול וחלקם עשו קובה.
כיף של יום היה,אושר של ילדים ששיתפו פעולה,התעניינו ולא התעייפו במשך סדנא של 3 שעות.תודה לגננת על כל השיתוף פעולה והעזרה.אני נהנתי.


קחו מתכון לפיצה   ומרשמלו 


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש