פומלה ושרימפס




הפומלה היא פרי ההדר הגדול ביותר,מלאת ויטמין סי,בעלת מרירות עדינה וארומה מטורפת והיא זו שהייתה אחראית להכלאה יחד עם תפוז שיצרה את האשכולית.חוץ מזה אני חולה על הפרי הזה,זה מעין טקס קילוף הקליפה העבה שלה יחד עם הסרת הלוט של הציפה הלבנה עד שניגלים הפילטים של הפרי.

פרי הפומלה בעלי בקבוקונים גדולים שקל להפריד ביד,מלאים עסיס וממש מתבקש להכין מהם מנה חוץ מלנשנש סתם כך.
הפומלה מצוינת לסלטים ומוסיפה רעננות וחמיצות במידה,אני שילבתי את הפומלה במנת שרימפס.


הכנתי סלט שמורכב מפפאיה ירוקה חתוכה לרצועות דקיקות יחד עם קולורבי,מלפפון,בזיל,ג'ינג'ר מתובלים בסויה,יוזו וסילאן.גם קליפות פומלה נכנסו פנימה בשביל לבשם עוד יותר את הסלט החמוץ\מתוק\מלוח\חריף הזה.
מספיק לאכול את הסלט הזה איך שהוא,אך אני שילבתי אותו במנה עם שרימפס יחד עם סירופ סלק-נוזל סלק קרמלי ועז צבע.

סלט פומלה-

1 פומלה מקולפת
2 קילופים של קליפת הפומלה קצוצים
1 פפאיה ירוקה חתוכה לרצועות
1 קולורבי מקולף חתוך לרצועות
2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 כף פלפל חריף קצוץ
1 מלפפון חתוך לרצועות
10 עלי בזיליקום קצוצים
3 כפות יוזו או לימון
3 כפות סילאן
3 כפות סויה
כפית מלח
1 כף שמן שומשום

מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה,משאירים ל-5 דקות בקערה לספיגת טעמים.



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש